Denne kaffe er en koffeinfri kaffe med en aroma af stenfrugter samt smagsnoter af rørsukker og nødder.
Vores koffeinfri kaffe fra farmen Lomas Altas i regionen New Oriente i Guatemala er en kaffe fra Raul Sanchez Agustino, som, sammen med sin farm, er en af de førende indenfor kaffeproduktion i Jalapa. Raul og farmen Lomas Altas gør det enestående, og noget af det bedste kaffe, Som Primevera har modtaget fra denne region, kommer netop herfra.
Fordi vand er en yderst begrænset ressource i området, høstes bærrene og leveres samme dag til Primavera, som forarbejder dem i Fraijanes og gør dem klar til eksport. Disse lots er bemærkelsesværdige flotte, hvilket er tegn på en yderst omhyggelig og forsigtig tilgang til høst af selve bærrene.
Kaffen fra farmen Lomas Altas dyrkes 1800 moh., de bruger grantræer, Oaks, and Gravileas som skyggetræer for den barske sol, og det vand de benytter under selve dyrkningen stammer fra naturlige vandressourcer. Raul har sat et mål for ham selv, hvor han ønsker at forbedre kvaliteten på kaffen hvert eneste år. Derudover arbejder Raul sammen med Del Paraiso, som er en organisation af producenter i Jalapa, som arbejder for at styrke det lokale fællesskab ved at finde partnere indenfor specialty og samtidig hjælpe producenter med at få kontakt til aktuelle aftagere. Hans fokus er blandt andet at skabe en øget kendskabsgrad og anerkendelse af producenter af specialty kaffe, som skal være med til at forbedre vilkårene i det lokale samfund.
Vejen til en god koffeinfri kaffe afhænger af detaljerne. Den mest kendte procedure er Swiss Water, hvor man med vand fjerner koffeinen fra bønnerne. Desværre fjerner det også nogle af de oprindelige smagsnoter i kaffen, som så efterfølgende tilføjes igen. I denne kaffe benyttes en nyere og anden metode, hvor man tager udgangspunkt i brugen af carbon dioxid. Her bevarer kaffen i langt højere grad sine oprindelige smagsnoter, fordi det binder koffeinen, når det komprimeres.
Vi har valgt at tage denne koffeinfri kaffe ind, fordi det er en virkelig god koffeinfri kaffe, og den sætter nye standarder for, hvad man kan forvente indenfor dette område af kaffer.