PERU NEHIPE
Vores økologiske specialty kaffe fra kooperativet Nehipe i Peru er en dejlig afbalanceret kaffe med smagsnoter af mælkechokolade og frisk abrikos samt en aroma af kakao.
Hos Holy Bean arbejder vi for en mere bæredygtig udvikling, hvorfor vi støtter op om FN’s 17 Verdensmål. Med denne kaffe støtter du Verdensmål 12; Ansvarligt forbrug og produktion.
Vores kaffe fra Peru er dyrket hos økologiske kaffefarmere i området Chinchipe River Valley i regionen San Ignacio (Cajamarca). Floden har sit udspring i Ecuador og er praktisk talt en livline for størstedelen af farmerne i San Ignacio. Bjergene som omkranser floden når 4000 moh. og har noget af det mest unikke økosystem du kan finde blandt regionerne i Peru. Længere nede af bjergskråningerne er de tropiske regnskove, som giver de optimale forhold for biodiversitet og kaffeproduktion.
En del af farmerne lever tæt på eller i beskyttede områder med særlig fauna, flora og ikke mindst truede arter, hvorfor de arbejder sammen med forskellige foreninger om at bevare området. Farmerne arbejder for at beskytte de naturlige vandområder, bruger ikke kemikalier eller pesticider og de må ikke fælde nogle af de oprindelige træer. Plantes der kaffetræer er det kun på områder, som tidligere er afskovet.
Kaffen fra kooperativet Nehipe i Peru dyrkes 1650 -1800 moh. Det er en Arabica kaffe af sorterne Caturra, Mundo Novo, Costa Rica 95, og forarbejdningsmetoden er vasket. Det er en dejlig afbalanceret kaffe med smagsnoter af mælkechokolade og frisk abrikos samt en aroma af kakao.
Og så bruger vi hos Holy Bean kun 100% naturlige råvarer!
Kaffen er ristet på vores lille hyggelige mikroristeri, som ligger i Aarup på Vestfyn. Her har vi højt til loftet og hjertet på rette sted. Vi er nysgerrige og passionerede omkring kaffens komplekse univers, og vi stræber hver dag efter at forfine håndværket. Vi tror på de rene råvarer og ønsker at skabe en velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse. Læs mere om vores risteri og de værdier vi arbejder efter.