Kaffen Costa Rica Red Honey har sorten Red bourbon og Kaffen Costa Rica Black Honey er produceret på sorten Yellow bourbon. Det er begge to virkelig interessante kaffer fra den højeste skuffe, når vi snakker kvalitet. De er begge to helt nye virkelige særlige og unikke kaffer i vores Selected program.
Kaffe fra Costa Rica Tres Milagros Black Honey er en kompleks kaffe, portvinsagtig og med smagsnuancer af mælkechokolade og melon. Mundfølelsen er sirupsagtig og en dvælende eftersmag lader dig stå med indtrykket af denne kaffe i lang tid. Costa Rica Tres Milagros Red Honey er en juicy kaffe med stor sødme samt en delikat syrlighed. Aromaen er vinøs og smagsnoterne minder os om tropiske frugter og rosin.
Black Honey er Perfekt til dig som elsker en intens kaffe med en god krop og lav syrlighed. Men tag ikke fejl, for der er masser kompleksitet i denne overraskelse. Her finder du smagsnuancer, som du ikke finder hvor som helst. Den er intens, kompleks, dyb, portvin-agtig, mælkechokolade, melasse.
Red Honey er en kaffe, hvor de mange smagsnuancer optræder i flere lag. Først – en betagende vinøs aroma kombineret med en fransk nougat sødme fylder os, og den komplekse smag har nuancer, som minder os om tropiske frugter som den sødeste ananas og melon. I samspil med de tropiske frugter finder du længere nede i lagene noter af rosiner og svesker.
Dette er et fremragende eksempel på en lækker red honey-processed kaffe fra Costa Rica. Metoden red honey-processed bidrager med en fantastisk stor sødme og krop samt en delikat syrlighed.
Forarbejdningsmetoden Black Honey
- Vælg bær med over 24 brix ækvivalent sukker indhold.
- Bærrene lægges i blød i vand i 5 timer.
- Skallerne sorteres fra.
- Kaffebærrene depulpes og 50-75% af sukkeret efterlades på bærrene. (Mossto tilføres)
- Bærrene lægges til endelig soltørring på afrikanske senge i 22-24 dage under kontrollerede forhold.
- Bærrets fugtighed skal være helt ned til 10,5 %.
- Kaffen hviler i 4-6 dage i specielle sække, som stabiliserer fugtigheden. Herefter går turen til dry-mill og endelig opbevares kaffen i grain pro bags for at koncentrere smagene endnu mere.
Forarbejdningsmetoden Red Honey
Forarbejdningsmetoden Red Honey er en metode, som hovedsageligt er opstået efter et jordskælv i Costa Rica tilbage i 2008. Jordskælvet efterlod dem stort set uden vand, og de blev nødt til at tænke innovativt og kigge på andre vandbesparende måder at forarbejde deres kaffer på. Hermed opstod honey processed kaffer. En metode, som bruger mindre vand, som fjerner skallen og efterlader 50% af sukkerlaget (musilage) tilbage på bærret. En forarbejdningsmetode med mange processer og som giver en meget unik kaffesmag.
- Vælg bær med over 23 brix ækvivalent sukkerindhold.
- Bærrene lægges i blød i vand i 4 timer
- Skallerne sorteres fra.
- Kaffebærrene depulpes og 50% af sukkeret efterlades på bærrene.
- Bærrene lægges til endelig soltørring på afrikanske senge i 18-20 dage under kontrollerede forhold.
- Bærrets fugtighed skal være helt ned til 10,5 %.
- Kaffen hviler i 4 dage i specielle sække, som stabiliserer fugtigheden. Herefter går turen til dry-mill og endelig opbevares kaffen i grain pro bags for at koncentrere smagene endnu mere.
Forarbejdningsmetoden Red Honey er, sammenlignet med traditionelle forarbejdningsmetoder, langt mere vandbesparende, fordi bærrene langt hen ad vejen forarbejdes naturligt.