ETIOPIEN DIMTU TERO ØKO
Vores økologiske kaffe fra farmen Dimto Tero i Etiopien, er kendetegnet ved at være en yderst delikat kaffe med smagsnoter af bergamotte, citrus og hyldeblomster. Den har en mild og sød aroma af sort te.
Kaffe fra Etiopien fra farmen Dimtu Tero. Kaffefarmen strækker sig over 151 ha land i distriktet Odo Shakiso. Her er det naturlige omgivelser optimale for at dyrke nogen af de bedste kaffer i Etiopien. Getachew samarbejder med 136 mindre farmere, som tilsammen ejer 989 ha land. Al kaffen produceres økologisk og med fokus på både social ansvarlighed og med omtanke for miljøet.
Grundlæggeren af farmen Dimtu Tero hedder Getachew Zeleka. Han har sat et ambitiøst mål for sig selv: Han vil være den førende i Guji regionen til at producere kaffe med kerneværdier såsom kvalitet, sporbarhed og bæredygtighed. Og han er ikke i tvivl om at dette lykkes med Guji’s fantastiske arbejdskraft, som han har her i Odo Shakiso distriktet.
Getachew vælger at arbejde tæt sammen med dem, som ligesom Getachew selv, har en vision om at skabe et blomstrende og bæredygtig kaffe-fællesskab i landsbyerne omkring Tero, Jelewo Aona, Mancity and Hangadi. Her bliver alle ligeværdige partnere!
Disse mindre kaffefarmere, som Getachew samarbejder med, opnår en premium i tillæg til deres almindelige pris bær-pris, ligesom de også får rentefrie lån, forbedrede stiklinger, udstyr til forarbejdning og træning. Dette er træning lige fra produktivitet, kvalitet og bæredygtighed.
En af de mange farmere er 90 årige Bekele Beriso. Han forklarer: ”Vi er Getachew’s partnere. Vi arbejder hårdt med kaffedyrkningen, så køberen kan betale en fair pris for kaffen, og belønne os hvis de er glade for vores kaffe.”
Vi har udvalgt denne økologiske speciality kaffe, da den er helt unik med sine te-agtige og florale smagsnoter.