Costa Rica Tres Milagros Red Honey
Costa Rica Tres Milagros Red Honey er vores helt nye Selected Specialty kaffe fra Costa Rica. Det er en juicy kaffe med stor sødme samt en delikat syrlighed. Aromaen er vinøs og smagsnoterne minder os om tropiske frugter og rosin. Det er en kaffe, hvor de mange smagsnuancer optræder i flere lag. Først – en betagende vinøs aroma kombineret med en fransk nougat sødme fylder os, og den komplekse smag har nuancer, som minder os om tropiske frugter som den sødeste ananas og melon. I samspil med de tropiske frugter finder du længere nede i lagene noter af rosiner og svesker.
Dette er et fremragende eksempel på en lækker red honey-processed kaffe fra Costa Rica. Metoden red honey-processed bidrager med en fantastisk stor sødme og krop samt en delikat syrlighed.
Kaffefarm og producent
Vores Selected specialty kaffe er fra farmen Tres Milagros i regionen Dota-Tarazzú i Costa Rica er noget af det ypperste, når vi snakker specialty kaffe. Den kommer fra familien Facusse, som har ejet farmen Tres Milagros i 55 år. Siden begyndelsen har farmen været plantet til med Bourbon og Catuai, og de er kendt for at producerer noget virkelig eksklusiv kaffe med de typiske karakteristiske træk fra Dota-Tarrazu regionen. I 2011 besluttede Mr. Camilo Merizalde og familien Facusse at lave et meget unikt specialty kaffe program med erfaring fra Finca Santuario Colombia. Nye sorter som Geisha, Heirloom, Tipica, F1, Villa Sarchi og mange flere blev plantet på farmen Tres Milagros. I dag arbejder farmen med flere forskellige forarbejdningsmetoder for hele tiden at kunne producere enestående specialty kaffer, og vi er vilde med det. Vores kaffe fra Costa Rica skiller sig ud fra vores andre kaffer på især forarbejdningsmetoden Red Honey.
Forarbejdningsmetoden Red Honey
Forarbejdningsmetoden Red Honey er en metode, som hovedsageligt er opstået efter et jordskælv i Costa Rica tilbage i 2008. Jordskælvet efterlod dem stort set uden vand, og de blev nødt til at tænke innovativt og kigge på andre vandbesparende måder at forarbejde deres kaffer på. Hermed opstod honey processed kaffer. En metode, som bruger mindre vand, som fjerner skallen og efterlader 50% af sukkerlaget (musilage) tilbage på bærret. En forarbejdningsmetode med mange processer og som giver en meget unik kaffesmag.
- Vælg bær med over 23 brix ækvivalent sukkerindhold.
- Bærrene lægges i blød i vand i 4 timer
- Skallerne sorteres fra.
- Kaffebærrene depulpes og 50% af sukkeret efterlades på bærrene.
- Bærrene lægges til endelig soltørring på afrikanske senge i 18-20 dage under kontrollerede forhold.
- Bærrets fugtighed skal være helt ned til 10,5 %.
- Kaffen hviler i 4 dage i specielle sække, som stabiliserer fugtigheden. Herefter går turen til dry-mill og endelig opbevares kaffen i grain pro bags for at koncentrere smagene endnu mere.
Forarbejdningsmetoden Red Honey er, sammenlignet med traditionelle forarbejdningsmetoder, langt mere vandbesparende, fordi bærrene langt hen ad vejen forarbejdes naturligt.