Produceret med omtanke

Hos Holy Bean er vi bevidste om det aftryk, vi sætter i verden, og de valg vi træffer. Derfor arbejder vi fokuseret med bæredygtighed og de 17 verdensmål. For os handler det primært om ansvarligt forbrug og produktion, hvorfor størstedelen af vores speciality kaffer er fra nøje udvalgte farme med fokus på social ansvarlighed, biodiversitet og miljø. Men bæredygtighed for os handler også om lokale projekter, som kan være med til at sætte fokus på uddannelse, kvinders rettigheder, klima og miljø samt minimering af spild. I bund og grund handler det om sund fornuft og det at have hjertet på rette sted uanset, om vi snakker den lokale kaffefarmer, vores kunder eller klima.

Vi ved også, at vi har påbegyndt en lang rejse mod en mere ansvarlig måde at drive mikroristeri på. Vi kan ikke ændre verden alene, men de små skridt, vi tager sammen, kan gøre en forskel. 

Et af vores fokusområder i disse år er vores brug af emballage. Derfor har vi for eksempel skiftet vores hvide poser over til genanvendelige hvide poser. Det vil sige, de nu kan sorteres med plastik frem for restaffald. Et andet tiltag er vores nyopstartede samarbejde med RE-ZIP, som er cirkulær emballage til vores forsendelser. Hvis du vil vide mere om RE-ZIP cirkulær emballage kan du læse mere nedenfor. 

Genanvendelige kaffeposer

Men Verdensmål og bæredygtighed handler for os ikke “kun” om supply chain og det, som foregår mange kilometer væk. Det handler også om det vi gør i risteriet, og hvordan vi i vores nærmiljø arbejder med ansvarlighed og ordentlighed.

Et af de steder, hvor vi har vores største aftryk er på brugen af emballage. Derfor er et af vores nyeste initiativer at udskifte vores kaffeposer med genanvendelige kaffeposer. Igennem de seneste år har der været stor fokus på udviklingen af emballage, og det er nu lykkedes for markedet at udvikle en genanvendelig pose med en så god barriere, at den også kan holde udefrakommende kraftige dufte, fugt osv. væk fra vores  kaffebønner og samtidig bevare friskheden. Posen er lavet af PE Mono-materiale, som gør den 100% genanvendelig. Det vil sige, den nu kan sorteres med ren plast frem for restaffald som tidligere. 

Endelig har vi altid fokus på produkter, som kan genbruges og genanvendes. Det kan være genanvendelige kaffefiltre, bionedbrydelige to-go kopper, genanvendelse af vores og leverandørers papkasser osv.

Sammen siger vi nej tak til engangsemballage

Hos Holy Bean har vi et ønske om at minimere vores aftryk på verden. Derfor er vi for år tilbage påbegyndt vores rejse mod en mere ansvarlig måde at drive vores kafferisteri på.

Et af vores tiltag er samarbejdet med RE-ZIP. RE-ZIP er cirkulær emballage, som gør op med brug og smid væk-kulturen. Hver gang vi producerer nyt emballage belaster vi unødigt miljøet. Derfor har RE-ZIP produceret emballage, som kan indgå et cirkulært kredsløb, hvor emballagerne genbruges mange gange før de genanvendes. Og nu er det også muligt at få sendt din kaffe i en cirkulær RE-ZIP emballage.


Det eneste du skal er:

Bestil din kaffe ganske som du plejer

Vælg RE-ZIP emballage, når du går til kurven

Din nye cirkulære emballage lægges i kurven. Det koster kr. 15,-.
Til gengæld kvitterer vi med 10% i rabat på dit næste kaffekøb, når du returnerer emballagen.

Når du har modtaget din kaffe, så brug RE-ZIP appen til at finde dit nærmeste returpunkt,
scan QR-koden med din smartphone, når du er fremme ved dit returpunkt.

Du er nu klar til at modtage din rabatkode.


Ved at bruge RE-ZIP cirkulær emballage er du med til at reducere CO2e-udledningen med 80%,
89% reduceret vandforbrug og 93% reduceret træforbrug.

Du kan læse meget mere om RE-ZIP og hele deres tankegang bag RE-ZIP lige her.