VIND ET ÅRS FORBRUG AF HOLY BEAN KAFFE

Deltag i konkurrencen om at vinde ET ÅRS FORBRUG AF KAFFE! Det eneste du skal gøre for at deltage er at tilmelde dig vores nyhedsbrev med din e-mail senest d. 1. april 2024, så trækker vi en heldig vinder. Er du den heldige vinder, så kan du hver måned i et helt år se frem til 2 x 500 gr af vores specialty kaffer fra vores abonnementsløsning sendt direkte til din nærmeste pakkeshop. Vinderen får direkte besked.

TAK FORDI DU BESØGTE OS PÅ FOOD EXPO MESSEN 2024

1000 1000 tak for, at du gav dig tid til at lægge vejen forbi os i Herning til Food Expo 2024. Vi er både ydmyge og taknemmelige for interessen for vores mikroristeri og ikke mindst vores kaffer. Vi håber også, at du fik lidt med på vejen om, hvem vi er, hvordan vi indkøber vores kaffer, tilgangen til kaffer og ikke mindst de værdier, som vi bygger hele vores mikroristeri på. Og naturligvis kan lide vores produkter og det vi laver. Hvis du skulle have glemt det, så er du altid velkommen til at kontakte os for at aftale et besøg på din café, restaurant, butik eller noget helt fjerde, hvor vi kan blive mere specifikke i en løsning, der passer dig.

Du er også meget velkommen til at læse mere om os nedenfor. Du kan også finde bryggeguides til de kaffer, du måske skal til at gå på opdagelse i længere nede på denne side eller inspiration til nye interessante kaffer i vores kaffesortiment.

 

Hvem er Holy Bean?

Holy Bean er et fynsk mikroristeri med fokus på den gode kaffeoplevelse fra bønne til bord. Vi er et lille passioneret team, som vægter kvalitet, godt håndværk og ansvarlighed højt. Vi tror på specialty kaffer, de lyse rist og en høj sporbarhed, som er med til at sikre en mere ansvarlig tilgang til biodiversitet, miljø og socialt ansvar. Kort sagt; vi lægger omtanke og kærlighed i produktet.

Kaffe til Café og Restaurant

Giv dine gæster en unik kaffeoplevelse
Lægger du vægt på kvalitet, de rene råvarer og den ultimative smagsoplevelse, så vil vi anbefale dig at vælge en kaffe som efterlever dette i hver eneste servering.

Kvalitet og velsmag
Hos Holy Bean Coffee Roasters går vi ikke på kompromis med hverken smagen eller kvaliteten. Vi tror på de rene råvarer og udvælger de fineste speciality kaffer, fordi vi ved, at det påvirker de mange hænder, når vi vælger at købe og drikke kaffe af en høj kvalitet. Hos Holy Bean Coffe Roasters ønsker vi at bevare kaffens unikke karakteristika samt smagsnuancer, hvorfor vi altid lysrister vores kaffer. Hos Holy Bean Coffee Roasters er friske råvarer noget af det allervigtigste. Derfor er vores kaffe altid friskristet.

 

Det gode håndværk
For os går det gode håndværk  hånd i hånd med den unikke kaffeoplevelse, som smag og kvalitet. Vi arbejder konstant på at forfine håndværket og riste vores kaffe til perfektion, så smagsnuancerne bevares. Vi vægter et godt samarbejde med leverandørerne samt en tæt og åben dialog med farmerne højt. Kun på den made ved vi, hvordan farmerne arbejder og hvad de står for i selve dyrkningen af kaffebønnen.

Kaffe dyrket og ristet med omtanke
Hos Holy Bean Coffee Roasters producerer vi med omtanke. Det vil sige, at de fleste af vores kaffer er økologisk dyrket, støtter forskellige lokale projekter som for eksempel La Finca Humana eller noget helt tredje. Det kan vi, fordi vi altid køber kaffe af en høj kvalitet.
Vi forsøger, så vidt det er muligt, altid at handle direkte med farmeren og på den måde minimere fordyrrende mellemled. Herved kan vi sikre bonden en langt mere fair pris og samtidig opbygge en tættere relation og forståelse for hinandens arbejde. Derfor har vi også besøgt størstedelen af vores leverandører og kan tilbyde vores kunder kafferejser til vores kaffefarmere.

Høj service og leveringssikkerhed
Holy Bean Coffee Roasters er et mikroristeri på Fyn, hvor høj service og leveringssikkerhed er nogle af nøgleordene. For os er det vigtigt, at du som restaurantchef, barista eller nyopstartet caféejer er klædt på med vores viden og erfaring, så du kan give dine kunder den bedste helheds-kaffeoplevelse. Derfor tilbyder vi også skoling og uddannelse inden for kaffens univers, og vi følger vores samarbejdspartnere tæt. Relationen mellem os og vores partnere er vigtig, og vi lægger vægt på en høj gennemsigtighed i den måde, vi driver forretning på. Hos Holy Bean Coffee Roasters har vi investeret i produktionsfaciliteter, som sikrer dig en høj leveringssikkerhed, men også fleksibilitet i produktionen og løsningen af dine opgaver.

Kontakt os på telefon 5050 8836 eller mail til os på ordre@holybean.dk

Hvordan brygger du din filterkaffe fra Holy Bean?

Du kan naturligvis altid vælge at brygge din filterkaffe som du allerbedst kan lide den, men hos Holy Bean elsker vi at brygge den på Hario V60. Det gør vi for netop at opnå en frugtig kop med en juicy krop og de karakteristiske smagsnuancer som blåbær, vanilje og solbærmarmelade efterfulgt af en delikat eftersmag.

Du skal bruge: 

  • 32 gram formalet kaffe.
  • Formalingsgrad fin-medium.
  • Hario V60 tragt + papirfilter + vægt.
  • 500 ml vand 92-96 C (hvis muligt gerne filtreret for kalk).
  • Total bryggetid ca 3,5 min.

Sådan gør du:

  • Forvæd filtreret med en smule af dit varme vand.
  • Hæld ca. 70 gram vand over kaffen. Lad kaffen bloome i ca. 30 sek.
  • Hæld nu ca. 200 gram vand på i cirkulære bevægelser.
  • Ved 1,5 min. tilføj yderligere 2 x 115 gram. Kaffen må ikke løbe tør.
  • Server, slurp og nyd din kaffe.

Lystristet specialty kaffe

Hvordan brygger du din espresso fra Holy Bean?

Når du brygger din espresso er sammensmeltningen af tid, farve, konsistens og volumen altafgørende og det, der giver det ultimative espressoshot. Men der er mange faktorer, som skal gå op i en højere enhed, og det er det, som gør espressobrygning så svær. Nogle gange kan eksempelvis bryggetiden snyde dig til at tro, at selve brygningen må give en vis volumen, men det sker ikke. Det kan også være din brew-ratio, som ikke giver det ønskede resultat, men bare rolig. Der findes en vej til den lækreste espresso.

Klar, parat, bryg…

  • Som grundopskrift tager vi udgangspunkt i en dobbelt espresso. Her brygger vi på en La Marzocco Linea Mini, og kværnen er Mahlkönigs E65s.
  • Tag portafilteret ud af espressomaskinen og placer den på vægten. Tryk på ’tare’ for at nulstille vægten.
  • Lad en smule vand skylle ud af bryggehovedet for at sikre, at du brygger med rent vand.
  • Kværn 20 gr kaffe ned i filterkurven.
  • Fordel kaffen jævnt ud i filterkurven med pegefingeren/en fordeler/ et WDT tool.
  • Placer portafilteret på en vandret flade, og placer tamperen ovenpå. Tryk lige ned og med et godt fast tryk ned i kaffen, så kaffen komprimeres.
  • Fjern overskydende kaffe fra kanterne.
  • Sæt portafilteret op i bryggehovedet, og placer en kop under.
  • Tryk straks på ’start’. Første dråbe skal løbe langsomt ud efter cirka 5-8 sek. Espressoens konsistens skal være sirups-agtig.
  • Brygningen stoppes efter 35 sek med den ønskede vægt på 38 gr, når farven er ændret fra mørkebrun til gullig og konsistensen er ændret fra sirups-agtig til lidt vandet.

Vigtigt… Og her skal du ikke lade dig frustrere over, at det måske ikke lykkedes første gang eller anden gang. Det kræver tålmodighed for at finde den rette teknik. Udstyr, indstillinger, rengøring osv. Kan have indflydelse på hvor godt din espresso lykkedes.

Brygge Tips og tricks

En espresso med høj brew ratio over 50% (høj dosering i koppen + lille volumen i koppen) resulterer i meget koncentreret espresso med stor fylde, høj syrlighed og mangel på sødme.

En ’normal’ espresso med brew ratio 50% resulterer i en god krop med balanceret syrlighed og sødme.

En espresso med lav brew ratio under 50% (lille dosering + stor volumen i koppen) resulterer i en vandet espresso med lav fylde, og kan smage bitter, når den bliver overekstraheret.

Ønsker du at lave fx cappuccino/latte, skal du steame mælken let cremet til max 65C.