God kaffe hurtigt og nemt
Sådan brygger du din perfekte Pour Over enkelt, nemt og hurtigt. Som grundopskrift bruger vi en brew ratio på 1:16. Det vil sige ca. 60 gram til 1 liter vand. Du skal bruge:
- 30 gr hele bønner af frisk, lyst ristet kaffe
- vægt
- Kværn (vi anbefaler en kværn med knive fremfor en blender for at sikre ensartethed)
- Tragt
- Tilhørende papirfilter
- kande til at brygge i
- Kedel
- Vand 92-96 grader ( vi anbefaler frisktappet, kalkfiltreret vand)
- Stopur
Tragten skal være af en passende størrelse. Den formalede kaffe må ikke optage mere end halvdelen af tragtens størrelse. Dette for at sikre god kontakt kaffe og vand imellem. Den totale bryggetid er 3-4 minutter.
Klar, parat, bryg…
- Afmål 500 gr vand. Bring det i kog og lad det køle. Hvis du har kedel med termometer, indstiller du
antal grader til 92-96 C. - Placer papirfilter i tragten. Sæt tragten ovenpå kanden.
- Hæld vand på papirfilteret for at rense for eventuel papirsmag, og hæld det brugte vand ud.
- Afmål 30 gr kaffe og formal kaffen.
- Hæld den formalede kaffe op i tragten. Vær opmærksom at kaffen er jævnt fordelt og ligger plant.
- Start timer. Hæld nu ca 50 gr vand på kaffen i cirkulære bevægelser i centeret af tragten.
- Lad kaffen ’bloome’ i ca 30 sek.
- Nænsomt hælder du yderligere 225 gr vand på i cirkulære bevægelser. Undgå af hælde helt ud til siderne på tragten.
- Gentag dette i takt med at vandet løber igennem. Det er vigtigt at kaffen ikke bliver tør undervejs.
- Server og nyd det ��
Kontroller bryggetiden ved at hælde langsomt eller hælde hurtigt efter behov. Målet er en bryggetid på 3-4 minutter. OBS – er din bryggetid for kort skal du formale kaffen finere. Er din bryggetid for lang skal
du formale kaffen grovere.