Espressokaffe af rå kvalitets bønner

Du tager en kop, når du står op eller møder på job. Du nyder duften af de ristede bønner, den gode smag og det friske skud energi, en kop espresso giver. Du bruger kaffe som en opkvikker, inden der skal performes. Du bruger kaffen som en tiltrængt pause med venner og kollegaer. Du foretrækker din kaffe derhjemme, hos en ven, på arbejdet eller på en café.

Der findes mange forskellige måder at nyde en god espresso, men én ting er sikkert og vidst, kaffe er ikke bare kaffe. Det er det, som får dig op af sengen om morgenen. Det er samtalen med dine nærmeste. Det er en oplevelse, og derfor finder du et udvalg af rå kvalitetsbønner herinde. Du kan herunder læse mere om, hvordan du laver en perfekt espresso, hvor vores bønner kommer fra, og hvilke smage vores blandinger giver. Ønsker du flere tips og tricks eller at være med i udviklingen af vores risteri, så kan du følge vores blog og deltage aktivt på Facebook, Instagram eller Twitter.

72,00DKK245,00DKK
Ny Høst
66,00DKK225,00DKK
72,00DKK245,00DKK
79,00DKK269,00DKK
72,00DKK245,00DKK
79,00DKK269,00DKK
79,00DKK269,00DKK

Sådan laver du en perfekt espresso

Hvis du ligesom os nyder en rigtig god espresso og går op i, hvilken smagsoplevelse du skal til at modtage, så kommer der nogle gode råd til, hvordan du laver en perfekt kop.

  1. Brug rå kaffebønner: Vi anbefaler altid, at du køber rå kaffebønner til din kaffe. Hele bønner holder meget bedre på smag og giver dig mere aroma end formalet kaffe. Hvis du ønsker den bedste smagsoplevelse, bør du drikke kaffe, der er maksimalt 3 måneder gammelt.
  2. Vælg din kaffetype: Det er meget forskelligt, hvordan den enkelte person foretrækker sin kaffe. Nogle er til mørke og bitre toner, mens andre foretrækker lyse, bløde og frugtige toner. Vi vil senere gå mere i dybden med hvilke blandinger, der passer til dine personlige præferencer.
  3. Brug 18-22 gram til en dobbelt- og 10 gram til en single espresso: Det er en god hovedregel, når du skal lave en espresso. Husk kun at kværne den nødvendige mængde rå kaffebønner. For at få mest muligt ud af dine bønner anbefaler vi, at du kværner direkte i din filterkurv.
  4. Stop din brygning når kaffen skifter farve fra mørkt brændt til lys/gulligt: Farvernes skift viser, at der ikke længere kommer mere kaffe ud af maskinen, men mest vand. Vi anbefaler derfor, at du slukker din maskine på dette tidspunkt.

Ønsker du endnu flere gode tips og tricks, til hvordan dine rå kaffebønner bliver til en perfekt espresso, så har vi samlet det på vores blog. Læs mere lige her: Tips og tricks til en skøn kop kaffe.

Hvilke områder kommer vores kaffebønner fra?

En helt essentiel del af vores arbejde er at tilbyde autentiske smage i vores kaffebønner. Derfor søger vi altid at udnytte og afprøve forskellige smage fra spændende områder. Dette er blandt andet en af årsagerne, til at vi har rå kaffebønner fra nogle af de bedste områder i verden. Herunder vil vi liste udvalgte kaffeområder, og forklare hvilke smage bønnerne er kendte for.

Central- og sydamerikanske bønner

Vi har mange kaffebønner fra områder i Centralamerika, hvor udvalgte områder inkluderer Colombia, Costa Rica, El Salvador og Honduras. Derudover har vi bønnerne Blue Diamond fra verdens største importør af kaffe Brasilien, som vi har valgt at blande med Rwandiske bønner i vores blend, hvilket giver en fyldig smag af mørke bær og chokolade. Mange af vores kaffebønner er høstet i højderne omkring bjergtinder. Dette er i særdeleshed tilfældet med vores rå Colombianske kaffebønner fra Cauca Distriktet, hvor bønderne høster i en højde mellem 1850 til 2000 meter. Bønnerne har en utrolig høj densitet og balancerede toner af appelsin og karamel. Hvis du søger en mere diskret kaffe med duft af frugt, hvor smagen er blød og minder lidt om flødekaramel og modne bær, så skal du forblive i højderne med La Cumbre fra El Salvador. Navnet på de rå kaffebønner La Cumbre betyder “toppen”, da de er plukket på de højest beliggende marker i området El Manzano. Hvis vi bliver på toppen, har vi vores bønner fra Costa Rica, der bliver plukket i Tarrazu regionen. Denne region ligger 1600 til 1800 meter over havet med omringende bjergtinder op mod 3000 meter. De costaricanske bønner har en ren smag med toner af honning og et strejf af citron. De sidste kaffebønner fra Centralamerika er de økologiske espresso bønner fra Honduras. Dette er en fantastisk kaffe med blød smag og toner af fersken og karamel.

Afrikanske og asiatiske bønner

Med kaffebønner fra Afrika og Asien er du sikret en unik smagsoplevelse i høj kvalitet. Vores økologiske bønner fra Burka Gudina i Etiopien er et godt eksempel. De har typiske smagsnuancer for landet, hvor krydrede smage af kakao og bergamotte giver en unik smag. Men hvis du virkelig er til en intens og kraftig espresso, så skal du til Indonesien. Med en fyldig smag af vanilije, tobak og cedertræ er vores kaffebønner Shere Khan et oplagt valg, hvis du nyder en kraftig espresso. Under hver af vores rå kaffebønner finder du flere oplysninger om område, smagsnuancer og fremstillingsproces. Du kan se vores produkter herunder, og skulle du have nogle spørgsmål undervejs, er du velkommen til at kontakte os.