4. søndag i advent vil vi nyde i selskab med vores kaffe fra Yirgacheffe i Etiopien

Fjerde og sidste søndag i advent, og som den store Grande Finale på vores kalender har vi gemt denne kaffe til lige præcis i dag. Vores udvalgte specialty kaffe kommer fra Chelchele i den ultimative kafferegion Yirgacheffe i Etiopien.

Der er ingen tvivl om, at kaffen fra Chelchele er noget ganske særligt og bestemt noget andet end det vi til daglig har i vores sortiment. Det er en kaffe, som giver en helt anden oplevelse, end man forventer, og vi er VILDE med den.

Kaffen er, ud over dens unikke karakteristika, også valgt på baggrund af det unikke partnerskab med de mange små lokale kaffefarmere i kooperativet Chelchele. Partnerskabet skal blandt andet være med til at sikre, de små kaffefarmere kan få afsat deres høst og samtidig være med til at øge eksporten for et udviklingsland som Etiopien.

Ofte dyrkes Etiopisk kaffe af mange små farmere og for det meste i så små mængder, at de ikke selv har mulighed for at forarbejde eller eksportere deres kaffer. Derfor indleveres kaffen i form af bær til en nærliggende vaskestation som Chelchele, som betaler den lille farmer for efterfølgende at tage sig af hele forarbejdningsprocessen og eksport af kaffen. En vaskestation modtager typisk bær fra flere hundrede kaffefarmere til 1000 og til tider endda fra endnu flere små kaffeproducenter.

Kaffen fra Chelchele er en floral kaffe med en fløjsblød mundfølelse. Smagsnoterne er blåbær og rabarber med en dejlig aroma af vanilje. Kaffen er af Arabica sorten Heirloom. Den er dyrket ved 1800 moh., og forarbejdningsmetoden er natural. Kaffen er helt unik med dens dominerende noter af bær, og forarbejdningsmetoden natural giver kaffen en helt fantastisk blødhed og sødme.

Hos Chelchele har man lagt et stort arbejde i at sikre sig de bedste bær ved blandt andet at betale ekstra for lots af topkvalitet, og det kan i særdeleshed smages i vores kaffe.

Er du fuldstændig vild med det søde og bløde i fin balance med det florale, så er det her kaffen, som på fineste vis afrunder vores kafferejse i december igennem smukke kafferegioner og ikke mindst unikke kaffeoplevelser.

1000 tak til alle jer, som har leget med og glædelig jul

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
35,00kr.390,00kr.
+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
85,00kr.260,00kr.

3. søndag i advent brygger vi kaffen fra Brasilien Fazenda Dois Irmãos

Tredje søndag i advent, og vi har virkelig glædet os til at præsentere jer for denne kaffe. For ud over at være en virkelig god specialty kaffe, som vi har brugt rigtig lang tid på at udvælge, så kan den her kaffe også noget i forhold til ansvarlighed. Det er en kaffe, hvor producenterne bag, har stor fokus på klima og ansvaret over for miljøet. Kaffen er dyrket under programmet Regenagri hvilket er et internationalt program med fokus på regenerativt landbrug. Dvs. man dyrker jorden med fokus på jordens sundhed og helbred for dem, som lever på den. Derudover har farmen Dois Irmãos stor fokus på, hvordan de kan dyrke deres kaffe så CO2 neutralt som muligt, hvorfor de hver dag arbejder for at udvikle deres måde at dyrke selve kaffen på og dermed minimere deres CO2e. I 2023 lykkes de faktisk med at nå helt i mål ved at kompensere i form af klimakreditter købt og verificeret ved Verra. Farmen Dois Irmãos har stor fokus på ansvarlighed, hvorfor deres kaffer har en høj sporbarhed samt er certificeret UTZ Certified, Rainforest og ISO 9001:2015.

Vores kaffe fra farmen Dois Irmãos i Brasilien er kendetegnet ved den klassiske smagsprofil for en kaffe fra Brasilien. Den har en god krop med velafbalanceret syrlighed og frugtige noter. Det er en fyldig kaffe med smagsnoter af tør kakao, mælkechokolade samt tørret frugt og røde æbler. Kaffen er af sorten red catuaí og dyrket 970-1140 moh. Kaffen er forarbejdet natural, hvilket forbruger mindre vand end de vaskede kaffer samtidig med, det tilføjer kaffen noget sødme.

For mere end 30 år siden søgte brødrene Sanchez efter passende steder at dyrke kaffe og med deres utrættelige vilje og en vis portion stædighed lykkedes det. I dag har de mere end en million kaffetræer af Arabica sorten plantet i et unikt brasiliansk terroir, som sikrer kaffe af højeste kvalitet og en eksklusiv smag samt aroma. I dag drives farmen af den ene bror Mr. Evandro Sanchez og hans hans datter Mrs. Maria Gabriela Baracat Sanchez.

Læs mere her om organisationen Regenagri. 

Læs mere her om klimakreditter og Verra

2. søndag i advent sætter vi fokus på kaffen fra Burundi Codemu

Anden søndag i advent og den kaffe I skal brygge og ikke mindst nyde i dag er fra den lille vaskestation Codemu i provinsen Kayanza i Burundi.

Vi har valgt denne kaffe til adventskalenderen, fordi vi længe har savnet en virkelig god kaffe fra Burundi, som også scorer højt i SCA point og dermed kvalitet, og det må vi sige denne kaffe lever op til. Samtidig er det en kaffe, som virkelig tager sin sociale ansvarlighed meget seriøst og som har hjulpet de lokale til en bedre levestandard.

Det er en livlig kaffe med smagsnoter af orange og mørke bær. Aromaen bærer præg af mælkechokolade og søde krydderier. Som sort kaffe er den næsten helt te-agtig og meget “ren” i sin mundfølelse, hvilket også slår igennem som espresso.

Kaffen er af Arabicasorterne Jackson og Mbirizi og dyrkes 1400-1800 moh. Kaffens forarbejdningsmetode er en blanding af naturlig tørring og vasket og dermed mere vandbesparende end de traditionelle metoder.

Vores udvalgte specialty kaffe er handlet direkte via projektet Musema Finest, som også har hjulpet de mange små kaffefarmere i Kayanza regionen med at forøge deres udbytte og ikke mindst deres indkomst. Hos Codemu har man ligeledes fokus på at hjælpe de mest udsatte grupper som handicappede, enker, forældreløse eller minoritetsgruppen Batwa (pygmæer) ved bl.a. at tilbyde dem sæsonarbejde og dermed mulighed for at tjene ekstra.