Kaffe med en vision

Sammen med jer deler vi passionen for de rene råvarer, høj kvalitet og godt håndværk. Derfor har vi et bredt udvalg af speciality kaffer og økologiske kaffer i vores sortiment. Vi er drevet af kærlighed til råvaren og nysgerrighed for kaffens komplekse univers, og for os er smagen altafgørende. Vi tror på de lyse, lette og florale nuancer. Vi tror på farmerens erfarne hånd, kaffens unikke karakteristika og friskristet kaffe giver den bedste kaffeoplevelse.

Begreber som grundighed, indsigt og fordybelse ligger os meget på sinde, og hver dag stræber vi efter at skabe en fantastisk, velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse til dig som kaffeelsker. Derfor er vi stolte af, at vores medejer og rister er en af de få kvindelige SCA (Speciality Coffee Association) certificerede ristere i Danmark og flere gange har været dommer til DM i kafferistning.

Velkommen til Holy Bean Coffee Roasters – velkommen til vores kaffeunivers.

Økologisk speciality kaffe fra Honduras

Den kaffe, som du netop har modtaget i din december morgenbox fra Granola er vores økologiske kaffe fra kooperativet Comsa i Honduras. Det er en frugtig kaffe med en ren mundfølelse. Den har smagsnoter af fersken og en skøn aroma af lys karamel.

Dette er en meget behagelig kaffe, som har de typiske kendetegn for en kaffe fra Honduras. De er nemlig som oftest meget balancerede og har et dejligt sammenspil mellem det syrlige og det søde. Smagen er blød og karakteriseret af fersken og karamel.

Honduras et at af de første lande Sine besøgte. Overvældet af deres smukke natur og med unikke kaffe-minder i bagagen, er dette et land, der altid har stået som noget særligt for Sine. På trods af relativt få producenter af specialkaffe i landet, sammenlignet med det samlede antal farmere, så findes der helt unikke kaffer og kompetente kaffefarmere her i landet.

Læs mere om kaffen her.

Kaffe af høj kvalitet

Kaffe er en fantastisk råvare, og vi tror på, at det påvirker rigtig mange mennesker, når vi vælger at købe og drikke kaffe af en høj kvalitet. Kaffe af en høj kvalitet, er lig med kaffe til en højere pris og dermed en tilsvarende højere løn til farmerne i de kaffeproducerende lande. Derfor udvælger vi de fineste speciality kaffer. Alle kaffer scores ud fra kvalitet, og speciality kaffer er de kaffer, som scorer højest. Speciality ligger fra 80 point og op til 100 point, og det er de allerfærreste kaffer, som scorer over 90 point og dermed kvalificerer sig til Cup of Excellence som for eksempel vores kaffe fra La Cumbre i El Salvador.

Den endelige ristning og kaffebrygning er altafgørende for den gode smag. At riste kaffen til perfektion betyder også, at vi anerkender og værdsætter kaffebøndernes store arbejde! Derfor rister vi vores kaffer nænsomt og ud fra en klar vision om, hvordan kafferne skal smage, afhængigt af blandt andet oprindelse og forarbejdning. Vi tror på kaffens unikke karakteristika og arbejder hver dag for at frembringe kaffens naturlige karakter. Ved at riste lyst bevarer vi så mange unikke smagsnuancer som muligt, og mange vil opleve vores kaffer som florale og frugtige. Modsat vil en mere mørkristet kaffe, som oftest smage mere brændt. Når vi rister lyst er det ligeledes sværere at “skjule” fejl i kaffen, hvorimod en mørkristet kaffe nemmere slører defekterne, hvis de måtte findes i kaffen. Kort sagt kan man sige, at pris, kvalitet og ristegrad som oftest hænger sammen.

Se vores andre kaffer her og bliv inspireret til nye kaffeoplevelser.

Produceret med omtanke

Hos Holy Bean er vi bevidste om det aftryk, vi sætter i verden, og de valg vi træffer. Derfor arbejder vi fokuseret med bæredygtighed og de 17 verdensmål. For os handler det primært om ansvarligt forbrug og produktion, hvorfor størstedelen af vores speciality kaffer er økologisk certificerede. Men bæredygtighed for os handler også om lokale projekter, som kan være med til at sætte fokus på uddannelse, kvinders rettigheder, klima og miljø samt minimering af spild. I bund og grund handler det for os om at have hjertet på rette sted uanset, om vi snakker den lokale kaffefarmer, vores kunder eller klima.

Bryggeguide

Sådan brygger du din perfekte Pour Over enkelt, nemt og hurtigt. Som grundopskrift bruger vi en brew ratio på 1:16. Det vil sige ca. 60 gram til 1 liter vand.

Følg bryggeguiden her.