Vores kaffe fra Brasilien er en specialty kaffe fra farmen Passeio. Den har en ren mundfølelse og smagsnoter af rosin og mælkechokolade samt en nøddet aroma.
Med vores kaffe fra Brasilien Passeio støtter du verdensmål nr. 12, Ansvarlig produktion og forbrug. Det er en specialty kaffe, som kommer fra familien Vierira Ferreira. I mere end tre generationer har dyrket kaffe i regionen. Via deres kaffeproduktion har de fokus på især miljø og sociale standarder, og de dyrker deres kaffe med stor respekt for miljøet og de lokale. Familien Vierira Ferreira har stor fokus på social ansvarlighed og alle lokale arbejdstagere modtager social hjælp såsom undervisning af deres børn, træning af dem selv samt undervisning indenfor bæredygtighed og miljø.
Vores kaffe fra farmen Passeio i Brasilien er kendetegnet ved den klassiske smagsprofil, der repræsenterer Minas Gerais regionen: en god krop med velafbalanceret syrlighed og frugtige noter. Det er en kaffe med en ren mundfølelse og med smagsnoter af rosin og mælkechokolade. Aromaen er af nødder. Kaffesorten er Arabica, og den dyrkes 1200 moh. Forarbejdningsmetoden er pulped natural.
Ansvarlig kaffe
Farmen Passeio i den sydlige del af regionen Minas Gerais i Brasilien har ikke kun fokus på at dyrke kvalitetskaffe men også på at bevare den omkringliggende natur. I dag er der afsat 130 hektarer til kaffeproduktion, og kaffen håndplukkes, hvilket er en sjældenhed for Brasiliensk kaffe. Forarbejdningmetoden for denne kaffe er pulped natural. Pulped natural eller honey processing, som den også kaldes, er en forarbejdningsmetode, som ligger imellem natural og washed. I pulped natural fjerner man de yderste lag af kaffebærret og lader kaffebønnen tørre med kun det inderste lag (musilage) fra kaffebærret. Den tørrer direkte i solen i ganske få dage. Herefter placeres bønnerne i den mekaniske tørremaskine for herefter endelig at hvile 45-60 dage før eventuelle defekter sorteres fra og den er klar til export. Denne forarbejdningsmetode giver en ren og mild kop kaffe med en karakteristisk sødhed.
Det er netop på grund af den høje kvalitet, deres fokus på social ansvarlighed og en bæredygtig udvikling til gavn for ansatte såvel for miljøet, at vi har udvalgt denne specialty kaffe.
Det er bestemt en dejlig kaffe, man ikke går galt i byen med.