Vi har valgt denne kaffe, fordi vi længe har savnet en virkelig god kaffe fra Burundi. Og det må vi sige denne kaffe lever op til. Den scorer højt i SCA point og er en kaffe af virkelig høj kvalitet. Samtidig er det en kaffe, som virkelig tager sin sociale ansvarlighed meget seriøst og hjulpet de lokale til en bedre levestandard.
Det er en livlig kaffe med smagsnoter af orange og mørke bær. Aromaen bærer præg af mælkechokolade og søde krydderier. Som sort kaffe er den næsten helt te-agtig og meget “ren” i sin mundfølelse, hvilket også slår igennem som espresso.
Kaffen er af Arabicasorterne Jackson og Mbirizi og dyrkes 1400-1800 moh. Kaffens forarbejdningsmetode er vasket, således at skallen og hinder mv. tages fra. Dette genbruges i øvrigt til gødning til kaffeplanterne. Bønnerne tørres i solen, håndsorteres flere gange, inden de tørres på tørreri og er klar til eksport.
Vores udvalgte specialty kaffe er handlet direkte via projektet Musema Finest. Et projekt, som også har hjulpet de mange små kaffefarmere i Kayanza regionen med at forøge deres udbytte og indkomst. Hos Codemu har man ligeledes fokus på at hjælpe de mest udsatte grupper i lokalområdet. Blandt andet handicappede, enker, forældreløse eller minoritetsgruppen Batwa (pygmæer) ved at tilbyde dem sæsonarbejde og dermed mulighed for at tjene ekstra.