Koffeinfri kaffe
Denne kaffe er en koffeinfri kaffe med en aroma af stenfrugter samt smagsnoter af rørsukker og nødder.
Koffeinfri kaffe fra farmen Lomas Altas i regionen New Oriente i Guatemala er en kaffe fra Maria Elena Zapata, som, sammen med sin farm, er en af de førende indenfor kaffeproduktion i Jalapa. Maria Elena og farmen Lomas Altas gør det enestående, og noget af det bedste kaffe, Som Primavera har modtaget fra denne region, kommer netop herfra. Maria Elena overtog farmen i 2021 efter hendes mand Raul Sanchez Agustino pludselig gik bort under Covid-19. Maria Elena Zapata har som den nye leder hjulpet med at styre farmen og drive den videre med det formål fortsat at producere kaffe af høj høj kvalitet.
Fordi vand er en yderst begrænset ressource i området, høstes bærrene og leveres samme dag til Primavera, som forarbejder dem i Fraijanes og gør dem klar til eksport. Disse lots er bemærkelsesværdige flotte, hvilket er tegn på en yderst omhyggelig og forsigtig tilgang til høst af selve bærrene.
Kaffen fra farmen Lomas Altas dyrkes 1800 moh., de bruger bl.a. grantræer og eg som skyggetræer for den barske sol, og det vand de benytter under selve dyrkningen stammer fra naturlige vandressourcer. Maria Elena har sat sig et om at forbedre kvaliteten på kaffen hvert eneste år. Derudover arbejder Maria Elena Zapata sammen med Del Paraiso, som er en organisation af producenter i Jalapa, som arbejder for at styrke det lokale fællesskab ved at finde partnere indenfor specialty og samtidig hjælpe producenter med at få kontakt til aktuelle aftagere. Hendes fokus er blandt andet at skabe en øget kendskabsgrad og anerkendelse af producenter af specialty kaffe, som skal være med til at forbedre vilkårene i det lokale samfund.
Vejen til en god koffeinfri kaffe afhænger af detaljerne. Den mest kendte procedure er Swiss Water, hvor man med vand fjerner koffeinen fra bønnerne. Desværre fjerner det også nogle af de oprindelige smagsnoter i kaffen, som så efterfølgende tilføjes igen. I denne kaffe benyttes en nyere og anden metode, hvor man tager udgangspunkt i brugen af carbon dioxid. Carbon Dioxid (CO2) binder koffeinen når det komprimeres, og det bevarer de oprindelige smagsnoter.
Vi har valgt at tage denne koffeinfri kaffe ind, fordi det er en virkelig god koffeinfri kaffe, og den sætter nye standarder for, hvad man kan forvente indenfor dette område af kaffer.
Kaffen er ristet på vores lille hyggelige mikroristeri, som ligger i Aarup på Vestfyn. Her har vi højt til loftet og hjertet på rette sted. Vi er nysgerrige og passionerede omkring kaffens komplekse univers, og vi stræber hver dag efter at forfine håndværket. Vi tror på de rene råvarer og ønsker at skabe en velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse. Læs mere om vores risteri og de værdier vi arbejder efter.