Intens kaffe fra Mexico
Denne kaffe er en intens kaffe med en god krop og smagsnoter af lys karamel og orange samt en dejlig aroma af nødder. Kaffens syrlighed er medium og præget af æbler. Kaffen kommer fra små farmere, som alle er tilknyttet programmet Santuario Innovation Center Ixhuatlan del Café i regionen Veracruz i Mexico. Programmet er med til at styrke de små farmere og gårde, så deres produktion af specialty kaffe hele tiden optimeres samtidig med, at arbejdet for den enkelte farmer lettes. Det er vigtigt for de små farmere at bevare produktionen af specialty kaffer, fordi det er lig med høj kvalitet og dermed en bedre indtjening for den enkelte. Kaffen er dyrket 1560 moh., kaffesorten er Arabica og er varianten Marsellesa.
Kaffens forarbejdningsmetode
Vores kaffe fra Mexico er en vasket kaffe, hvilket giver en dejlig ren kop samt mundfølelse. Bærrene høstes, når sukkerindholdet i bærret måles til over 22 brix. Herefter ligger de i vand i 3 timer, hvor de renses, hydreres og sorteres. Kaffebærrene depulpes, dvs. kaffebønnen adskilles fra kaffebærret, hvorefter de tørrer i solen i 4 dage. Herefter tørres de på Guardiolas i 48 timer for endelig at stabiliseres under skyggeforhold i speciallavet “tasker”. Den endelige stabilisering sker hen over 8 dage i kornsække, hvorefter kafferne cuppes og prøver udvælges til forsendelse.
The Santuario Innovation Center Programme
Santuario Innovation Programme er et projekt, som siden 1998 har været med til at udvikle små kaffefarmere og deres specialty kaffe i lande som Colombia, Costa Rica, Mexico, Brasilien, Etiopien og El Salvador. Det er et projekt, som bl.a. har sikret, at bestemte kaffefarme i disse lande, igennem de sidste mange år, har været i specialkaffebranchen og sammen med små farmere har formået at levere kvalitetskaffe til internationale kunder. I slutningen af 2017 blev Santuario projektet ligeledes etableret i Mexico med oprettelsen af Ixhuatlan Innovation Center i Veracruz (Ixhuatlan del Cafe). I dag er der mere end 120 små landmænd involveret i projektet i Veracuz i Mexico. Selve Santuario programmet er bl.a. med til at sikre farmerne teknisk rådgivning samt kvalitetssikring, så deres produktion løbende optimeres, og programmet hele tiden har en solid base af dygtige kaffeproducenter.