Indonesien ketiara

Specialty kaffe fra kvinde kooperativet Ketiara i regionen Aceh Central i Indonesien.

Vores kaffe fra kooperativet Ketiara i Indonesien er en specialty kaffe, som er lyst ristet. Kaffen er fyldig og har en lav syrlighed. Den har smagsnoter af stenfrugter, krydderier og kakao samt en karakteristisk aroma af cedertræ. Kaffens særegne sødme leder tankerne hen på sød tobak fra farfars pibe.

Hos Holy Bean arbejder vi for en mere bæredygtig udvikling, hvorfor vi støtter vi op om de 17 Verdensmål. Med vores kaffe fra kooperativet Ketiara i Indonesien støtter du Verdensmål 5, Opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder.

Vores specialty kaffe fra kooperativet Ketiara, som ligger i kafferegionen Aceh Central i Indonesien, består af ca. 1000 små kaffehaver. Kooperativet Ketiara ledes og drives af kvinder og i dag ejes mere end 70% af kaffehaverne af kvinder. Kvinderne i Ketiara er meget bevidste om den ulighed, der er mellem kønnene i det indonesiske samfund, og opfordrer med kooperativet derfor kvinder og mænd til at omfavne mere lighed i kaffebranchen i Gayo.

Kaffen dyrkes under skyggetræer fra de omkringliggende skove i bjergområdet ved Leuser National Park. Måden, kaffen dyrkes på, er ikke kun med til at bevare og passe på det lokale øko-system, men gør også noget godt for kaffens smag. Kvaliteten i kaffen er et bevis for den omhyggelighed og dedikation som kooperativet Ketiara arbejder ud fra. Ud over at dyrke kvalitetskaffe og fremme kvinders arbejde i kaffebranchen, har de også fokus på de yngre generationer, som de hjælper til bedre vilkår gennem livet på landet.

Vores kaffe fra regionen Aceh Central er en Arabica kaffe, og af sorterne Catimor, Caturra og Typica. Kaffen dyrkes 1200-1500 moh. og forarbejdningsmetoden er wet-hulled også kaldet Giling Basah, som er en traditionel indonesisk metode. Denne metode bidrager med en god krop med dyb sødme og lav syrlighed samt hints af tobak og en coating mundfølelse.

Vi har udvalgt denne kaffe til dig, fordi den beviser at Indonesien også kan producere spændende specialty kaffer, som ikke blot skal indgå i et blend, men som kan stå på egne ben i en flot kop.

Har du fået lyst til mere af denne spændende kaffe, så kan du købe den her. 

Bryggeguide Hario V60

Det skal du bruge: 
Hario V60 filtrer
Hario V60 tragt
Hario V60 kande
Vægt
33 gr. kaffe. Medium grov formalet (på en skala fra 1-10 er dette en 8’er)
500 gr. vand. (92-96 grader)

Hæld 90 gr vand på. Lad det ‘bloome’ i ca 30 sek. Hæld yderligere 300 gr vand på. Ved 2,5 min hælder du nænsomt resten af vandet på. Total bryggetid: ca. 3,5 min.

God fornøjelse og glædelig 3. søndag i advent.

Specialty kaffe fra Indonesien
-13%
250,00kr.
125,00kr.390,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
115,00kr.375,00kr.