Papua Ny Guinea Keto Tapasi

Denne kaffe fra Keto Tapasi i Papua New Guinea er en økologisk specialty kaffe, som er lyst ristet. Kaffen er mild med en let krop, og har smagsnoter af hasselnød og stenfrugter samt aroma af lys karamel. Mundfølelsen er delikat og den har en kort eftersmag af sød lakrids.

Hos Holy Bean arbejder vi for en mere bæredygtig udvikling, hvorfor vi støtter op om FN’s 17 Verdensmål. Med kaffen fra Papua Ny Guinea støtter du Verdensmål 12; Ansvarligt forbrug og produktion.

Vores kaffe kommer fra Keto Tapasi Progress Association i distriktet Chuave i regionen Chimbu, Eastern Highlands. Denne sammenslutning består af ca. 375 små kaffehaver. En kaffehave består typisk af et par kaffetræer til et par hundreder, og det specielle ved disse må kaffehaver er et unikt fællesskab på tværs af kultur og sprogforskelle. De små kaffehaver har ikke deres eget navn, og de er ikke formelt opdelt, så man ved ikke hvor den enkeltes grundbegynder og slutter. Organisationen har eksisteret siden 2008, har været Fairtrade certificeret siden 2011 og økologisk certificeret siden 2014. Organisationen investerer deres overskud i nye maskiner til f.eks. depulping, forbedret lagerplads og bedre logistik, hvilket hele tiden optimerer og effektiviserer den lille organisation.

Vores kaffe fra Keto Tapasi er af sorten Arabica bestående af Arusha, Bourbon og Typica. Forarbejdningsmetoden er vasket, og kaffen dyrkes 1600-1800 moh. Kaffen bliver typisk depulped og fermenteret hos den enkelte farmer, hvorefter den bringes til den lokale vaskestation i Goroka. Her fortsættes forarbejdningen og tørringsprocessen af de indleverede kilo, som typisk svinger fra 25-65 kg fra den enkelte farmers høst pr. år.

Denne kaffe er til dig, som vil prøve et spændende alternativ til de mange klassiske kaffeproducerende lande.

Er du ligesom os blevet lidt vild med denne kaffe, så fortvivl ikke. Du kan købe mere på linket herunder.

Køb kaffen fra Papua Ny Guinea her.

Chemex bryggeguide

Det skal du bruge:

  • 6 kop Chemex + filtre.
  • 32 gr kaffe kværnet medium groft (på en skala fra 1-10 er dette en 10’er)
  • 480 ml vand + lidt ekstra til at væde filteret.
  • Vægt.
  • Timer/stopur.

Opvarm vandet til 92-95 grader. Sæt filteret i kanden og skyld det med det varme vand. Så fjerner du papirsmag samtidig med, at kanden varmes op. Hæld vandet ud og kom kaffen i. Nulstil vægten og start din timer. Hæld 90 gr. vand over kaffen, så alt er dækket og lad det stå i 40 sek. for at bloome. Hæld yderligere 210 gr. vand på. Ved 2,5 min. hælder du det resterende vand på. Den samlede bryggetid skal være på ca. 4 min.

Velbekomme

Kaffe fra Papua Ny Guinea
-10%
103,50DKK
105,00DKK
105,00DKK345,00DKK
70,00DKK290,00DKK
115,00DKK375,00DKK
105,00DKK345,00DKK
115,00DKK375,00DKK