KAFFE FRA KENYA IBUTITI

Denne kaffe fra farmen Ibutiti i Kenya er en lyst ristet specialty kaffe, som i særdeleshed er præget af smagsnuancer af solbær, brombær og blå druer samt en aroma af marcipan. Kaffen har en god krop med en sprudlende mundfølelse i samspil med en lang og behagelig eftersmag.

Med vores kaffe fra regionen Murang’a i Kenya er du med til at støtte Verdensmål nr. 8 og 12,
Anstændige jobs og økonomisk vækst samt Ansvarligt forbrug og produktion.

Kaffe fra Kenya er noget af det mest hypede og elskede blandt kaffeentusiaster, og har været det så længe, vi kan huske tilbage i branchen. Den meget ikoniske smagsprofil og de juicy, lyse smagsnoter, som kenyansk kaffe bidrager med, har været en væsentlig årsag til den store popularitet. Kenya har de bedste betingelser for at dyrke kaffe, og vores specialty kaffe fra farmen Ibutiti i Kenya er bestemt ingen undtagelse. Kaffen scorer hele 87,50 point og er en virkelig virkelig god specialty kaffe.

Farmen Ibutiti ligger i det populære kaffedistrikt Gatanga i regionen Murang’a. Tilbage i 2017 overtog Mercy Murathe farmen efter hendes afdøde mand William Murathe. Farmen er 8 ha stor og den drives i dag af sønnen David, som er født og opvokset på kaffefarmen og igennem mange år har hjulpet sin far. William Murathe var en særdeles dygtig forretningsmand og i 1980 byggede han den lille vaskestation og familiens gård, og dertil et lille lager til opbevaring af kafferne. Kaffen er en Arabica og af sorten Ruiru 11, SL 28, SL 34. Den er dyrket ved 1855 moh., og forarbejdningsmetoden er vasket.

Vi har udvalgt denne kaffe til dig, som ønsker en smagseksplosion. Her får du alt det som en virkelig god specialty kaffe kan tilbyde.

Og så bruger vi hos Holy Bean kun 100% naturlige råvarer!

Kaffe fra Kenya har altid været noget af det mest eksklusive, og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at vi også er ret vilde med den her på risteriet. Kaffen er ristet på vores lille hyggelige mikroristeri, som ligger i Aarup på Vestfyn. Her har vi højt til loftet og hjertet på rette sted. Vi er nysgerrige og passionerede omkring kaffens komplekse univers, og vi stræber hver dag efter at forfine håndværket.

Er du også blevet vild med den her kaffe, så er det muligt at få fingre i vores begrænsede lot her.

Bryggeguide Kalita

Det skal du bruge:

  • Kalita brygge station + filtre.
  • 32 gram kaffe grov formalet (på en skala fra 1-10 er dette en 8’er)
  • 480 ml vand + lidt ekstra til at væde filteret.
  • Vægt.
  • Timer/stopur.

480 gram vand. Hæld 90 gr vand på. Lad det ‘bloome’ i ca 40 sek. Hæld yderligere 210 gr vand på. Ved 2,5 min hælder du nænsomt resten af vandet på. Total bryggetid: ca 3,5-4 min.

God fornøjelse og glædelig jul

Selected Specialty Kaffe fra Kenya
-13%
250,00kr.
125,00kr.390,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
115,00kr.375,00kr.