KAFFE FRA PERU CHUQUIBAMBA

Vores kaffe fra kooperativet Chuquibamba i Peru er en økologisk specialty kaffe, som er lyst ristet. Kaffen er intens og har frugtige smagsnoter af tørrede frugter og frisk appelsin, samt en aroma af mørk karamel.

Hos Holy Bean arbejder vi for en mere bæredygtig udvikling, hvorfor vi støtter op om FN’s 17 Verdensmål. Med kaffen fra Peru Chuquibamba støtter du Verdensmål 12; Ansvarligt forbrug og produktion.

Vores økologiske specialty kaffe fra Peru kommer fra distriktet San Ignacio i regionen Cajamarca. Dette kaffe lot kommer helt specifikt fra 16 farmere og primært fra familierne Melendrez og Peña. Kaffen er fra de lysegrønne bjerge i det nordlige Peru tæt på grænsen til Ecuador. Navnet Chuquibamba refererer til Chuquimayo floden, som nu er kendt under navnet Chinchipe floden. Floden har sit udspring i Ecuador og er praktisk talt en livline for størstedelen af farmerne. Størstedelen af kaffefarmene grænser nemlig op til The Tabaconas-Namballe Nationalpark og er omgivet af tæt skov, hvilket er med til at skabe det perfekte klima for bl.a. kaffeproduktion. Kaffefarmerne arbejder tæt sammen med forskellige foreninger for at bevare området og biodiversiteten. De beskytter de naturlige vandområder, bruger ikke kemikalier eller pesticider, og de må ikke fælde nogle af de oprindelige træer.

Kaffen fra kooperativet Chuquibamba i Peru dyrkes 1500-1800 moh. Det er en Arabica kaffe af sorterne Caturra, Bourbon, Mundo Novo, Costa Rica 95, og forarbejdningsmetoden er vasket.

Vi har valgt denne kaffe, fordi den med sin balance mellem det frugtige og det fyldige er en god ven uanset om du har lyst til én spændende kop kaffe eller om du kan tømme en hel kande 😉

Har du fået lyst til mere af denne kaffe, så kan den købes her.

Aeropress Bryggeguide

Det skal du bruge: 

  • AeroPress + filter.
  • 14 gr. kaffe kværnet i den fine ende af medium (på en skala fra 1-10 er dette en 6’er)
  • 220 ml vand + lidt ekstra til at væde filteret med.
  • Vægt.
  • Timer/stopur.

Opvarm vandet til 90 grader. Vend din AeroPress på hovedet og kom kaffen i. Nulstil vægten og start din timer. Hæld en smule vand over så alt kaffen er dækket og lade det stå og bloome i 20 sek. Hæld resten af vandet over kaffen og gør papirfilteret vådt for at fjerne papirsmag. Efter 1.45 min rør da rundt tre gange. Skru filteret på og vend din AeroPress rundt. Placér den på en kop og pres herefter i 30 sek.

Velbekomme.

kaffe adventskalender
-13%
250,00kr.
125,00kr.390,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
105,00kr.345,00kr.
115,00kr.375,00kr.
115,00kr.375,00kr.