Afbalanceret kaffeblend
Et dejligt allround kaffeblend sammensat af vores specialtykaffer Brasilien Minas Gerais og Peru Chuquibamba. Det er en afbalanceret kaffe med noter af orange og mørk karamel samt en dyb aroma.
Blendet er en kombination af vores kaffe fra farmen Vila Boa i Brasilien og specialty kaffe Peru Chuquibambafra fra regionen Cajamarca. Vores brasilianske kaffe er kendetegnet ved den klassiske smagsprofil med en god krop samt en ekstra sødmefyldt karakter, som suppleres virkelig godt af vores kaffe fra Peru med frugtige noter af tørret frugt og frisk appelsin samt dens aroma af mørk karamel.
Begge kaffer er Arabica kaffer med bl.a. sorterne Red Bourbon, Caturra, Mundo Novo, Costa Rica 95, Yellow Catuai og Acaia, som dyrkes i henholdsvis 1000-1200 moh. og 1500-1800 moh. Forarbejdningsmetoden er en blanding af natural og vasket.
Brasilien Minas Gerais
Vores kaffe fra farmen Vila Boa i regionen Minas Gerais i Brasilien er en klassisk kaffe. Den er dyrket i 1000-1200 moh, og forarbejdningsmetoden er natural. Denne forarbejdning giver kaffen en god krop og en ekstra sødmefyldt karakter.
Kaffen kommer fra farmen Vila Boa i Minas Gerais i Brasilien. Minais Gerais ligger i den sydøstlige del af Brasilien. Her er der 210.000 hektarer med kaffefarme og hvert år produceres der i alt 5 mio. kaffesække. Faktisk er denne region den første i Brasilien til at modtage den beskyttede oprindelsesbetegnelse. Det svarer til, at champagne kun må kaldes for champagne, hvis det kommer fra området Champagne i Frankrig.
Peru Chuquibamba – økologi og biodiversitet
Vores økologiske specialty kaffe fra Peru kommer fra distriktet San Ignacio i regionen Cajamarca. Dette kaffe lot kommer helt specifikt fra 16 farmere og primært fra familierne Melendrez og Peña. Kaffen er fra de lysegrønne bjerge i det nordlige Peru tæt på grænsen til Ecuador. Navnet Chuquibamba refererer til Chuquimayo floden, som nu er kendt under navnet Chinchipe floden. Floden har sit udspring i Ecuador og er praktisk talt en livline for størstedelen af farmerne. Størstedelen af kaffefarmene grænser nemlig op til The Tabaconas-Namballe Nationalpark og er omgivet af tæt skov, hvilket er med til at skabe det perfekte klima for bl.a. kaffeproduktion. Kaffefarmerne arbejder tæt sammen med forskellige foreninger for at bevare området og biodiversiteten. De beskytter de naturlige vandområder, bruger ikke kemikalier eller pesticider, og de må ikke fælde nogle af de oprindelige træer.
Kaffen fra kooperativet Chuquibamba i Peru dyrkes 1500-1800 moh. Det er en Arabica kaffe af sorterne Caturra, Bourbon, Mundo Novo, Costa Rica 95, og forarbejdningsmetoden er vasket.
Psst… Hos Holy Bean bruger vi kun 100% naturlige råvarer !