At brygge kaffe på AeroPress er ikke kun forbeholdt god kaffe rundt om bålet, på ture i skoven eller ved vandet. Der findes verdensmesterskaber i denne bryggemetode. Men jeg må også indrømme, at jeg alt alt for sjældent brygger kaffe på den måde, og det er en skam, for det er bestemt en bryggemetode, som kan noget helt fantastisk, når det gælder om at få det bedste frem i vores kaffer. Når jeg så brygger på AeroPress, bliver jeg altid positivt overrasket. Smagen bliver dejlig afbalanceret, og det er en enkel og nem bryggemetode, som jeg vil anbefale dig som et lækkert supplement, når det gælder om at gå på opdagelse i kaffens komplekse univers… Eller du bare ønsker en god kop kaffe nemt og hurtigt.
I denne video tager jeg udgangspunkt i vores økologiske speciality kaffe fra Peru, vinderen af 2019 World AeroPress Championship, Wendelien van Bunnik, og hendes opskrift på den perfekt brygget AeroPress kop kaffe. I guiden tester jeg Wendeliens opskrift og giver dig tips og tricks til, hvordan du får det bedste AeroPress bryg. Og jeg må sige, at den opskrift i kombination med vores kaffe fra Peru Coopagro, giver en intens kaffeoplevelse.
God fornøjelse.
Du skal bruge:
- 30 gram formalet, frisk lysristet kaffe
- Formalingsgrad 7/10 (1= meget fin, 10 = meget grov)
- 2 x 100 gram vand eller efter behov, 92C
- AeroPress kaffebrygger inverted
- AeroPress papirfilter (skyllet)
- Bryggetid 60 sek.
Sådan gør du:
- Hæld 100 gram vand over kaffen. Varighed 10 sekunder.
- Rør 20 gange i kaffen. Varighed 10 sekunder
- Sæt filterhætten med det skyllede papirfilter i bryggeren og pres forsigtigt luften ud.
- Efter 40 sekunder: vend AeroPressen og pres kaffen ud. Du skal ende med at have ca. 60 gram ekstraheret kaffe.
- Tilføj 100 gram vand til den ekstraherede kaffe.
- Server, slurp og nyd din AeroPress kaffe.