Afbalanceret espressoblend
Et dejligt espressoblend sammensat af specialtykaffer fra Brasilien og Burundi. En afbalanceret espresso med sød aroma af marcipan samt smagsnoter af chokolade, tørret frugt og grape efterfulgt af en blød afrunding.
Blendet er en kombination af vores nøje udvalgte specialty kaffe fra kooperativet Terimbere i regionen Kirundo i Burundi og vores kaffe fra farmen Passeio i Brasilien. Vores brasilianske kaffe er kendetegnet ved den klassiske smagsprofil med en god krop, velafbalanceret syrlighed og frugtige noter som suppleres virkelig godt af vores sødmefulde kaffe fra Burundi med smagsnoter af bær, grape og honning.
Kaffesorterne er Arabica og Red Bourbon, som dyrkes i henholdsvis 1200 moh. og 1665 moh. Forarbejdningsmetoden er en blanding af vasket og pulped natural.
Ansvarlig kaffeproduktion
Begge kaffer har taget et bevidst valg om at arbejde hen imod en mere ansvarlig måde at producere kaffe på, i forhold til miljø og socialt ansvar. Vores kaffebønner fra Burundi bringes ind til vaskestationen Gasura fra 400 forskellige små kaffebønder bosiddende forskellige steder i bjergene. De er organiseret af kooperativet Terimbere, som betyder “lets move forward. Og det må vi sige, de gør med stor fokus på involvering af kvinder i alt lige fra at drive kaffeplantagen til høst til udvikling af lokalsamfundet.
Kigger vi på vores kaffe fra farmen Passeio i den sydlige del af regionen Minas Gerais i Brasilien, så har den ikke kun fokus på at dyrke kvalitetskaffe, men også på at bevare den omkringliggende natur. I dag er der afsat 130 hektarer til kaffeproduktion, og kaffen håndplukkes, hvilket er en sjældenhed for Brasiliansk kaffe.
Forarbejdningsmetoden for denne kaffe er pulped natural. Pulped natural eller honey processing, som den også kaldes, er en forarbejdningsmetode, som ligger imellem natural og washed. I pulped natural fjerner man de yderste lag af kaffebærret og lader kaffebønnen tørre med kun det inderste lag (musilage) fra kaffebærret. Den tørrer direkte i solen i ganske få dage. Herefter placeres bønnerne i den mekaniske tørremaskine for herefter endelig at hvile 45-60 dage før eventuelle defekter sorteres fra og den er klar til export. Denne forarbejdningsmetode giver en ren og mild kop kaffe med en karakteristisk sødhed.
Det er netop på grund af den høje kvalitet, deres fokus på social ansvarlighed og en bæredygtig udvikling til gavn for ansatte såvel for miljøet, at vi har udvalgt denne specialty kaffe.
Vi har valgt disse kaffer, fordi de bl.a. har en flot kopscore, og så er de med til at tage ansvar og fremme bl.a. kvinders levestandard i Burundi.
Kafferne er ristet efter en medium espresso profil for at opnå en espresso, som er krydret og let. Den egner sig godt til at stå alene, men smager også godt sammen med mælk, hvor særligt karamel/kakao noterne komplimenterer en god mælk.
Psst… Hos Holy Bean bruger vi kun 100% naturlige råvarer !