Interessant mikro lot fra Yemen

Yemen Al-Haimi

Kaffe med et større formål

En af de kaffer, som vi har ekstra meget fokus på for tiden er vores Selected specialty kaffe fra Yemen. Yemen har en lang historik, når det gælder produktion og eksport af kaffe, men igennem de sidste mange år har det meget konfliktramte land været begrænset, når vi snakker handel og eksport af kaffe. Derfor er det også meget sjældent, vi efterhånden ser kaffer fra det område. Warfair handler med kvalitetsprodukter fra konfliktramte lande for på en værdig måde at modvirke de ødelæggende effekter af krig og derimod skabe indkomst, arbejdspladser og fred. Og så er det bare en fuldstændig fantastisk unik kaffe, som igennem længere tid har haft min interesse pga. især den høje kvalitet, og så er den bare så meget mere anderledes end det vi plejer at se, og det vi har i vores sortiment i dag.

Den herligste legeplads 

Når vi snakker vores Selected specialty serie, så snakker vi min legeplads! Til dette sortiment udvælger jeg og sætter fokus på fuldstændig unikke specialty kaffer med for eksempel en enestående point score, en anderledes forarbejdningsmetode, en særlig sort eller et spændende mikro lot. Alt sammen med smagsoplevelsen i fokus.

Og netop på grund af disse parametre vil sortimentet også skifte løbende. Men fælles for alle Selected kafferne er, at de er med til at fortælle den ekstra gode historie om hvor specielle kaffer kan være!

Yemen Al-Haimi – Selected Specialty kaffe

I tæt samarbejde med den etiske organisation Warfair og Yemen Journey er det lykkedes os at få ganske få kilo hjem af den her unikke kaffe fra Yemen. Faktisk så få kilo, at vi endnu ikke har label til den!

Vores nye Selected kaffe fra Lehab i Yemen er en sødmefuld og fyldig kaffe med en diskret syrlighed. Den har en let krydret smag med noter af chokolade og dadel samt et hint af florale toner. Aromaen er dyb af kakao og marcipan.  

Med vores kaffe Yemen Al-Haimi støtter du verdensmål nr. 8, Anstændige jobs og økonomisk vækst. Det er en ganske særlig Selected kaffe, som kommer fra den vestlige del af Haraz, nærmere betegnet ved området Lehab i Yemen. Som det første land i verden eksporterede Yemen kaffe fra havnebyen Mokka tilbage i det 17. århundrede, og den dag i dag producerer de stadig nogle af verdens mest eftertragtede og fineste kaffer. Selve kaffeproduktionen er med til at sikre arbejdspladser og indkomst for såvel kvinder som mænd, og det er tiltrængt i et så krigshærget land. Warfair og The Yemen Journey køber kaffen direkte fra farmen Al-Haimi i Lehab i regionen Western Haraz, og det sikrer at langt størstedelen af indtægterne går til landmændene. Warfair er en etisk organisation, som handler for fred. De finder kvalitetsprodukter i konfliktramte lande og skaber kontakt til virksomheder i Danmark og EU. På den måde sikrer vi et bidrag til fremgang og fred via handel.

Vores Selected kaffe fra farmen Al-Haimi i Western Haraz i Yemen er en fyldig og sød kaffe med diskret syrlighed. Den har smagsnoter af mørk chokolade og dadel samt et diskret hint af florale toner. Kaffesorten er Arabica Odaini, og den dyrkes 1800-2100 moh. Forarbejdningsmetoden, som er natural giver dybde, sødme og en afbalanceret syrlighed.

Kafferne dyrkes typisk på mindre jordstykker højt oppe på bjergterrasser og i smalle bjergdale, som i kombination med de naturlige dyrkning- og forarbejdningsmetoder producerer forholdsvis små bønner med særlige frugtaromaer af abrikos, bær, rosiner og figner. Kaffen er kun forædlet lokalt, og det har resulteret i, at de originale sorter af arabica planten har udviklet sig i de afsides bjerglommer, hvorfor de er nogle af de ældste i verden. Kaffebærrene håndplukkes og sorteres og tørres under solen, så de efter høst behandles naturligt. Kvaliteten af denne kaffe, de høje produktionsomkostninger, vandmangel, de små landbrug og det lave udbytte gør kaffen fra Yemen til en af de dyreste i verden.

Det er bestemt en fuldstændig unik kaffe, som bør prøves.

Køb den her.

Du kan også læse mere om vores anden Selected Specialty fra Guatemala T’Zun Witz her.