Honduras Comsa Øko
Vores økologiske kaffe fra kooperativet Comsa i Honduras er en frugtig kaffe med en ren mundfølelse. Den har smagsnoter af fersken og en skøn aroma af karamel.
Hos Holy Bean støtter vi op om de 17 verdensmål. Vores økologiske kaffe fra Honduras støtter verdensmål 12, Ansvarligt forbrug og produktion, og verdensmål 4, Kvalitetsuddannelse. Med kaffen fra Honduras er du ikke kun med til at passe bedre på vores miljø, men også fremtidens unge. Med projektet La Finca Humana sættes der fokus på de unge og få dem væk fra kriminalitet og arbejdsløshed i storbyerne og tilbage på landet. Her bliver de bl.a. uddannet i bæredygtigt landbrug.
Dette er en meget behagelig kaffe, som har de typiske kendetegn for en kaffe fra Honduras. De er nemlig som oftest meget balancerede og har et dejligt sammenspil mellem det syrlige og det søde. Smagen er blød og karakteriseret af fersken og karamel.
Honduras et at af de første lande Sine besøgte. Overvældet af deres smukke natur og med unikke kaffe-minder i bagagen, er dette et land, der altid har stået som noget særligt for Sine. På trods af relativt få producenter af specialkaffe i landet, sammenlignet med det samlede antal farmere, så findes der helt unikke kaffer og kompetente kaffefarmere her i landet.
Vores Honduras kaffe kommer fra området Marcala, som er et af de virkelig gode dyrkningsområder i Honduras. Sine smagte faktisk en af sine bedste kaffer til dato på en af de farme hun besøgte i netop Marcala området. Kaffen kommer fra Coop Comsa. Kaffebærret bliver transporteret til vaskestationen, som ligger i Barrio La Victotia. Her bliver frugtkødet fjernet (pulping) og bønnerne vasket. Herefter bliver den soltørret i en slags kupler med skærme for at bevare den bedst mulige kvalitet.
Denne kaffe er til dig, som leder efter balancen mellem syrlighed og sødme. Her støtter du ikke kun økologien, men også et velgørende projekt La Finca Humana med fokus på fremtidens unge.
Og så bruger vi naturligvis kun de rene råvarer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.