En fortælling om kaffens komplekse univers

Kaffe menes at være opdaget af en gedehyrde i Etiopien omkring år 500. Efterfølgende har kaffen været på en lang rejse gennem tid, sted og med skift i traditioner. Meget er sket siden den første kaffelast blev registreret i Danmark i år 1681. I Holy Bean smager vi på kaffens komplekse univers ved at frembringe så mange af de 800-1000 aromastoffer, kaffen besidder, så du får en unik og fantastisk smagsoplevelse. Det er ikke helt tilfældigt, at vi har valgt at sætte fokus på etiopisk kaffe på Kaffens Dag d. 1. oktober. Det gør vi for at hylde den fantastiske opdagelse, som vi synes kaffe er, samt det land hvor det hele begyndte, nemlig Etiopien. “Coffee Ethiopia Gift To The World”, mere præcist kan det, efter vores mening ikke siges. Da den eksotiske nye bønne kom til norden og Danmark, var man meget usikker på dens virkning, og hvad man skulle gøre med den. Efter forskellige forsøg med bønnen, der blev udsat for at blive stegt på en pande, banket i en spand, kogt som en suppedas og efterfølgende sigtet, presset og så rullet i smør for at blive spist uden den store nydelse, nåede man frem til en kogekaffe-metode, der sidenhen har fungeret i mange år, uden man egentlig har tænkt særligt meget over, hvad kaffe egentlig er. Op gennem mange årtier skulle kaffebrygning helst være et tryk på en knap på en maskine. Den klassiske filtermaskine kaffe har og er en metode, rigtig mange stadigvæk bruger i dag. Vi lever dog i en tid, hvor New Nordic Trend vinder ind over alt. Vi søger tilbage til naturen i bogstavelig forstand. På restauranter kan der findes myrer på menuen. Maden serveres på sten og bark, til lyden af natur, i naturen. De tendenser passer som fod i hose med den måde, vi ønsker at respektere kaffe på. Vi er vendt tilbage til Etiopien, til kaffebærret der gror på en busk. Når vi drikker kaffe i dag, ønsker vi at kunne dufte og smage, hvor kaffen kommer fra, og opleve den natur kaffen kommer fra. Derfor behandler vi kaffen nænsomt – både når den udvælges, ristes, brygges og nydes. Vi gør ganske enkelt alt for at give en unik og fantastisk smagsoplevelse, og dermed give den gave videre, vi mener kaffe er.