Giv forårshaven et pift med kaffegrums

Er du også vild med kaffe? Som kaffedrikker er det fuldstændig uundgåeligt, at vi ikke også ender med at stå med en hel del kaffegrums. Som oftest ender det i skraldespanden, men det behøver det slet ikke. Vi giver dig nogle ideer til, hvordan du kan få gavn af det i din blomstrende forårshave.

Kaffegrums er godt for din have

Kaffegrums er ud over at være godt for miljøet også rigtig godt for din have. Det gælder lige fra fordobling af din høst til ændring af farverne på dine hortensia.

  1. Brug kaffegrums i din kompostbunke. Forbedr din kompostbunke ved at tilføje kaffegrums. Din kompostbunke arbejder bedre, hvis der er rigeligt med kvælstof og netop kaffegrums er rigt på kvælstof.
  2. Hold dræbersnegle væk fra haven. Rigtig mange af os bøvler med dræbersnegle hvert år. Spred lidt kaffegrums i haven. Sneglene kan ikke lide syren i grumset og holder sig væk.
  3. Lok flere orme til din have. Orme er rigtig godt for din have. De fungerer som et naturligt gødningsmiddel og de elsker kaffegrums.
  4. Øg udbyttet af din høst. Ikke alle planter er vilde med insekter. Bland eksempelvis frøene med kaffegrums og plant dem som du plejer. Du kan holde insekterne væk og høste dobbelt så meget.
  5. Ændre farven på din Hortensia. Har du en pink Hortensia, og du ønsker den nu skal være lyseblå, så kan du tilføje kaffegrums til jorden. farven skylde pH-værdien i jorden, og den ændres med tilsætningen af kaffegrums.
  6. Hold katte på afstand. Får du uønsket besøg i din have, så bland dit kaffegrums med appelsinskal. katte kan ikke lide duften af kaffe eller appelsinskal, og så er det ganske uskadeligt.

Vi ønsker jer alle god fornøjelse i haven.