World of coffee Göteborg 2015

World of coffee Göteborg 2015

Forrige uge befandt jeg mig, sammen med tusinde andre professionelle kaffenørder fra hele verden på Sveriges østkyst i charmerende Gøteborg. Vi valfartede til byen for at opleve Europas største specialkaffe event. Sideløbende med dette årlige ‘tradeshow’ for SCAE (Specialty Coffee Association of Europe), blev der ligeledes afholdt 5 verdensmester i forskellige kaffe-kategorier: World Brewers Cup, World Tasters Cup, World Coffee Roasting, World Latte Art og World Coffee in Good Spirits.

Den beskedne, men meget ambitiøse kaffe-scene i Gøteborg har været længe ventet, og det levede til fulde op til mine forventninger. Der var et leben og en summen i alle små kroge af byen og overalt var oplevelsen i top.

Få dage i en ny by betyder at meget skal opleves, og jeg brugte mine vågner timer på at driplede jeg rundt i de hyggelige gader, der omgiver byen.

 

Mine morgener gik med at besøge nogle meget skønne kaffebarer. Sikket setup. De leverer virkelig høj standart. Gode råvarer, venlig service og så fejler inspirerende interiør jo heller ikke noget.

Dagstimerne brugte jeg på messen hvor udstillere præsenterede innovative og unikke produkter, VM-deltagerne viste nervepirrende gode optrædener og i det lille område “The Village” kunne jeg smage den friske høst fra leverandører som diskede op med kaffer fra hele verden. Jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at jeg ‘cuppede’ (smagte) 50 forskellige kopper kaffer hver dag. Wauw, der var mange unikke kopper kaffe. Og nogle af dem håber jeg at kunne præsentere for dig i løbet af den næste tid, når der igen skal købes kaffer hjem.

Aftenens udskejelser gjorde dagene lange, men det er her man skal stå sin prøve – her bliver det tydeligt om man forstår at mingle og komme i kontakt med de ‘rigtige’. Der var arrangeret flere events rundt om i byen. ‘Beans & Beats’ og ‘World Drunken Brewers Cup’ udover nogle mere indholdsrige stille sammenkomster med masser kaffesnak og test-ristninger. Jeg fik oplevet lidt af det hele…

Nu kommer det sikkert ikke som nogen overraskelse, at jeg mest af alt besøgte risterier, kaffebarer, restauranter og ja, et par enkelte barer blev det da også til… Der er meget at opleve på denne front i skønne, kreative Gøteborg. Her er derfor 5 attraktive kaffebarer, de virkelig er et besøg værd, næste gang du rammer Gøteborg:

 

Da Matteo

Da Mateo har fire kaffebarer hvoraf der er risteri i det ene. Og faktisk er stifter og ejer Matts Johansson årsagen til at special kaffe industrien eksisterer i Gøteborg. Deres baristaer har vundet flere mesterskaber og deltager ligeledes til VM, de vandt sidste år Nordic Roaster konkurrencen, og er i år kåret som Sveriges bedste café af White Guide.

The Kitchen

The Kitchen drives af et søskendepar hvoraf den ene er tidlgiere ansat på Da Matteo. De har et fint udvalg af kager, sandwich og skønne drinks med kaffe fra det prisvindende risteri Drop Coffee, Stockholm.

Kale’i Kaffebar

Med Elin bag baren og fantastisk kaffe fra Per Nordby, Gøteborg går man ikke galt i byen – også selvom Kale’i kan være svær at finde. Den ligger gemt væk i stille baggård hvor man ligeledes finder en champagne bar, juice bar og music butik.

Viktor’s Kaffe

Hvis du trænger til en pause fra det nært liggende Kunstmuseum, Teateret og Koncerthuset er Viktor’s Kaffebar en skøn oase hvor du kan trække dig væk. Her er afslappende musik på anlægget, lokal kunst på væggene og dejlig kaffe fra Johan&Nystrøm, Stockholm i kværnen.

Espresso House

Egentlig er jeg ikke tilhænger af de store kæder og deres gratis WiFi løsninger, der får gæsterne til at fise husleje af, men på Espresso House’s kaffebarer serverer der ganske dejlig imødekommende kop kaffe, som flader i de flestes smag. Den ristes af det dygtige risteri Solberg&Hansen, Oslo.

Café Biscotti

Man finder ikke topmoderne ’pour-over’ bryggemetoder og alt for hipster-kaffe-nørdede baristaer bag baren i denne stilede cafe. Til gengæld serverer de prisvindende kager og en dejlig frokostanretning i en skøn forening med kaffe fra Koppi Coffee, Helsingborg.

Skriv et svar