10 år som kvindelig iværksætter

Det er sindsygt. 10 år er der gået! Jeg fatter slet ikke hvor tiden er blevet af! Det er vitterligt som om, jeg stadig føler mig som ny ung iværksætter, der hele tiden skal prøve ting af, men 10 år. Så er man jo nærmest gammel i det! (Sine Klejs Gren)

Nysgerrighed og tilfældigheder kickstartede iværksættereventyret

Sines iværksættereventyr har bestemt ikke været planlagt eller en egentlig drøm for Sine, men da hun for 15 år siden ved en tilfældighed møder nogle interessante mennesker i kaffebranchen, så kickstartes hele iværksættereventyret. De får gjort Sine nysgerrig på produktet kaffe og ikke mindst den komplekse råvare, som kaffe jo er, men også hvordan man gentlig kan håndtere kaffe på en måde, som var helt ny og anderledes for Sine. På det tidspunkt beslutter Sine sig for, at hun rigtig gerne vil arbejde mere med kaffe og blive endnu klogere på denne komplekse råvare. Samtidig vil hun også rigtig gerne blive Fyn. Det er her Sine er vokset op og det er her hun hører til, men desværre var der bare ikke særlig mange muligheder for at kunne udleve kaffedrømmen samtidig med et liv på Fyn. Ved endnu en tilfældighed møder Sine Bo, som faktisk ville det samme med kaffen som Sine og uden særlig længe betænkningstid eller de store overvejelser, kastede de sig sammen ud i kaffeeventyret.

Sej kamp at få fynboer til at drikke lystristet specialty kaffer

For 10 år siden var der ikke mange på Fyn, som havde stiftet bekendtskab med lysristede specialty kaffer, men Sines nysgerrighed på den her komplekse verden og lysten til at formidle, hvad kaffe også kunne være, brændte igennem. Heldigvis kan man sige, for det lange seje træk med at formidle, riste og brygge en masse kopper kaffe, har været med til at bane vejen ikke bare for flere mikroristerier, men i særdeleshed også givet fynboerne en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med de lysristede kaffer, som jo på det tidspunkt især var noget man kendte til i storbyerne som København og Århus.

Vi stod jo bare fuldstændig alene med det og måtte brede budskabet ud ved at fortælle, formidle og brygge en hulens masse kopper kaffe af noget, som folk jo slet ikke var vant til at smage på Fyn. (Sine Klejs Gren)

Igennem årene har Fyn taget de lysristede kaffer mere og mere til sig og lært risteriet at kende. Ikke bare på Fyn men også i hele Danmark, hvor Holy Bean i dag primært sælger til private via webshoppen og erhvervskunder som caféer, restauranter, specialbutikker og kontorer.

Det lille risteri med den store personlighed

Der er ingen tvivl om, at når man nævner Sine, så kommer man ikke uden om Holy Bean og omvendt. Holy Bean mikroristeri er Sines hjertebarn, og noget af det allervigtigste for Sine har været at have sig selv med hele vejen. Det at kunne kigge sig selv i øjnene og bygge en forretning på værdier som ordentlighed og ansvarlighed har for Sine været vigtigt hele vejen på rejsen. Sine har altid haft en ambitiøs tilgang til det at drive virksomhed, men uden at gå på kompromis hendes personlige værdier. Det at være et behageligt menneske, som er let at samarbejde med og hvor kvaliteten på kafferne altid har været det vigtigste, er noget af det, som kendetegner mikroristeriet Holy Bean. For Sine er det vigtigt, at Holy Bean, og de mennesker bag, er troværdige samarbejdspartnere både når det gælder vores kunder, men så sandelig også når det gælder vores leverandører af kaffe og de farmere, som dyrker kaffen. Derfor har Sine også rejst i 5 producerende lande for at suge til sig af kaffefarmernes erfaringer og viden samt skabe gode relationer i branchen.

Vi skal være gode samarbejdspartnere over for dem vi leverer kaffe til såvel som over for dem vi køber kaffe af, så det er vigtigt at være et menneske, som man kan regne med og som samtidig har taget nogle seriøse beslutninger og valg af en årsag. (Sine Klejs Gren)

Og som kaffeelsker fornemmer man hurtigt den personlighed, som har skabt Holy Beans identitet. Der er et vist feminint touch og en lethed over brandet både når vi snakker formidlingen af kaffernes komplekse univers samt tilgangen til kaffer, men også i hele smagsoplevelsen, som hovedsageligt er præget af de lette og lyse smagsnuancer med unikke, florale noter. Og Sines grundighed og passion for kaffe er der flere, som har opdaget igennem tiden. Sine ligger bestemt ikke på den lade side. Hun arbejder hele tiden for videreudvikle hendes komtencer og dygtiggøre sig selv og andre, hvorfor hun blandt andet også har været dommer ved de nationale mesterskaber for baristaer.

Og så er der altid et smil med, når man har et samarbejde med os. (Sine Klejs Gren)

Er du blevet nysgerrig på Sine og hele Holy Bean, så besøg os gerne d. 9. marts 10-14 i risteriet, hvor vi fejrer vores 10 års fødselsdag.