Et eventyr uden lige

Fokus og nærvær er min styrke

Noget af det, som er vigtigt for mig, og som jeg hele tiden øver mig i, er at være nærværende og til stede i det jeg foretager mig lige nu og her. Det betyder også, at når jeg er derhjemme med mand og børn, så er det det jeg er i, og så kan risteri lige være risteri for en stund. Omvendt så elsker jeg også at koble fra familieliv og børn og så bare være til stede i risteriet. Det er faktisk noget jeg altid har været god til. Og at opdele min hverdag i kasser, det hjælper mig til at holde fokus. Det hjælper mig med at fjerne forstyrrende elementer og give ro, og det er vigtigt for mig for at kunne balancere imellem familielivet og et ambitiøst iværksætter liv. Og så er jeg god til at lægge telefonen væk, og det mener jeg er virkeligt vigtigt.

Et eventyr uden lige

Der er ingen tvivl om, at hvis en af mine piger skulle have lyst til at starte op som selvstændig iværksætter, så vil jeg støtte dem hele vejen. Det er jo et eventyr uden lige samtidig med, at du bliver presset til det yderste. Det vigtigste for mig er, at det er mit drømmejob, og jeg lever af det, som jeg brænder for. Noget af det, som jeg har lært undervejs, og til tider på den lidt hårde måde, er hele det økonomiske aspekt i at drive en virksomhed. Det er bare så vigtigt at have styr på det fra starten, og så hellere betale sig fra det end at lave for mange fejl, for det er bare for dyre lærepenge. Men jeg vil, uanset hvad, altid bakke mine piger op og råde dem til at kaste sig ud i det, for det er det mest fantastiske, jeg har gjort.

Kameler, der skulle sluges

Der er ingen tvivl om, at jeg undervejs i udviklingen af Holy Bean også har måtte sluge nogle kameler for at kunne bygge en sund forretning. Jeg har i starten stået meget fast på, hvordan jeg ville gøre tingene, men har senere hen lært og erfaret, at det er vigtigt også at lytte og lære af andre. Det kan være af sine kunder og de data og tilbagemeldinger man får, for derigennem at finde kompromisets vej, så ens forretning også kan udvikle sig. Der skal jo en temmelig stor mængde kaffe igennem risteren for at vi også kan lave en rentabel forretning, og så hjælper det ikke noget, at vi står med et produkt, som kun en snæver del af befolkningen synes om. Derfor har vi i dag et noget bredt sortiment af kaffer, som taler til en stor del af befolkningen. Men du finder altså stadig ikke noget, som er mørkristet hos os