COLD BREW, ISLATTE, ISKAFFE

Kært barn har mange navne, og vi kommer ikke udenom, at iskaffen, i alle mulige forskellige afskygninger, er blevet vældig populær
i de danske sommermåneder.

Når vi snakker gode kaffer hos Holy Bean, sourcer vores kaffer efter høj kvalitet og rister dem, så de bevarer deres unikke karakteristika, så smager vores kaffer også godt, når de er kolde. Som tommelfingerregel siger vi, at en en god kaffe også skal smage godt kold. Når kaffen er kold fremtræder de forskellige smagsnuancer endnu tydeligere som f.eks. det frugtige, det florale, det syrlige, det søde osv. Derfor er Cold Brew, efter vores smag, også en fantastisk sommerdrik. Vi anbefaler som udgangspunkt de afrikanske kaffer til cold brew. Deres frugtige smagsnuancer giver nemlig en dejlig friskhed til de kolde kaffedrikke.

SPAR 10% PÅ VORES AFRIKANSKE KAFFE KENYA IBUTITI

COLD BREW
Cold Brew eller koldbryg, som det også kaldes, er kaffe, som brygges og typisk stilles på køl, gerne natten over. Tidligere har vi brygget kaffe på almindelig vis og sat på køl, men i år er Kinto kommet med en ny og mega smart kande til dit cold brew. Derfor har vi især i år eksperimenteret lidt mere med vores Cold Brew, fordi det er blevet så nemt og enkelt. Du hælder 100 gram groft kværnet kaffe ned i filteret, tilføjer 850 gram filtreret vand (du kan også bruge vand fra hanen) og stiller på køl i 18-24 timer. Herefter tilsætter du isterninger og evt. lidt citrus.

Læs mere om Cold Brew kanden fra Kinto

iskaffe

ISLATTE ELLER ICED LATTE
Når vi snakker iskaffe generelt er der rigtig mange, der mener islatte. Og islatten eller iced latte er bestemt også en af vores favoritter, når vi snakker klassikere indenfor iskaffer. Mange af vores kaffer går godt til islatten, men en som vi altid anbefaler er vores espressokaffe fra Brasilien Passeio. Det er en dejlig velafbalanceret kaffe, som kendetegnes ved dens klassiske smagsprofil. Den er sød og rund og går derfor rigtig godt sammen med din yndlingsmælk.

LÆS MERE OM VORES KAFFE FRA BRASILIEN

Hos Holy Bean brygger vi vores islatte på dobbelt espressoshot efter grundreglen 18 gram ind og 36 gram ud. Herefter hælder du knust is i dit glas, din favoritmælk og til sidst din friskbrygget espresso. Ønsker du din islatte sødere, kan du bruge en lækker sirup eller sukker, men du kan sagtens undvære det. Et god tip er bland sirup/sukker i espressoshottet først. På den måde bliver det godt blandt med resten af drikken og du undgår, at det hele lægger sig i bunden af din kop. Har du ikke en espressomaskine, kan du sagtens komme fint igennem sommeren med iced latte lavet på almindelig stærk kaffe brygget på normalvis.

VORES ABSOLUT YNDLING – AFFOGATO
Ja, vi ved det godt! Om Affogato lige kommer under kategorien iskaffe kan diskuteres, men ikke desto mindre er det en super lækker italiensk kaffedessert, som du ikke skal snydes for. Og så er den så simpel og hurtig at lave at alle kan være med. Et espressoshot i glas med en kugle lækker vaniljeis i, og voila du har den lækreste kaffedessert.

affogato