Hellere flere hænder end en ringere kvalitet

Lystristet specialty kaffe

Hos Adolfo, som er fjerde generation på farmen Passeio, er kaffen håndplukket. Det er vigtigere for den dygtige farmer at bevare den høje kvalitet end at spare på hænderne. Derfor ansætter han hellere flere hænder under høst end at bruge maskiner til at høste kaffebærrene.

Kaffefarmen Passeio i Brasilien

Små, beskidte og snoede veje går gennem det smukkeste landskab fyldt med sukkerrør og små sukkerrørsfabrikker indtil de små veje fører os højere op i landskabet. Indgangen til kaffefarmen Passeio, som er beliggende i det sydlige af Minas Gerais i smukke Brasilien. Adolfo Henrique Vieira Ferreira er fjerde generation på farmen og bestemt en kaffepionéer, når vi snakker specialty kaffe i Brasilien. Farmen er 130 hektarer, og al kaffe, som gror på de meget stejle skråninger, håndplukkes. Dels er det svært at få maskiner til at manøvrere i de svært tilgængelige områder og dels kan det have betydning for kvaliteten. Derfor ansætter Adolfo gerne flere hænder under høsten til fortsat at sikre den høje kvalitet indenfor hans specialty kaffer.

Fokus på natural og pulped natural

Når vi snakker forarbejdningsmetoder har Adolfo fokus på natural og pulped natural. Kigger man rundt på farmen er der alt det nødvendige udstyr fra sorteringsstation til pulper til masser af terrasser, hvor kaffen kan soltørre. Adolfo oplærer sine ansatte i, hvordan de vaskede kaffer “pulpes” samme dag, som den høstes for at undgå forrådnelse. Forarbejdningsmetoden Natural er en naturlig proces, som giver kaffen en naturlig sødme samt mere rund og blød smag, fordi den får lov at interagere med de naturlige sukkerarter fra bærret. Pulped natural eller honey processing, som den også kaldes, er en forarbejdningsmetode, som ligger imellem natural og washed. I pulped natural fjerner man de yderste lag af kaffebærret og lader kaffebønnen tørre med kun det inderste lag (musilage) fra kaffebærret. Den tørrer direkte i solen i ganske få dage. Herefter placeres bønnerne i den mekaniske tørremaskine for herefter endelig at hvile 45-60 dage før eventuelle defekter sorteres fra og den er klar til export. Denne forarbejdningsmetode giver en ren og mild kop kaffe med en karakteristisk sødhed.

Nysgerrig på Natural forarbejdning?

Områder med uberørt skov

Når vi arbejder med specialty kaffer har vi en høj sporbarhed. Det vil sige, at vi lige præcis ved, hvor kafferne er dyrket, i hvilke områder og på hvilken farm, de er forarbejdet. Det er med til at sikre os dokumentation for den høje kvalitet samt ansvarlighed overfor miljøet og de hænder, som arbejder med kaffen. For Adolfo og farmen Passeio hviler man ikke på de gode resultater, som farmen allerede har opnået. Det er vigtigt konstant at arbejde efter forbedringer af kvalitet og en højere produktivitet, men uden at skade det lokale miljø. Derfor har han reserveret områder med skov, som forbliver uberørte. Farmen Passeio er også et sted, hvor arbejderne betales en fair løn og modtager social hjælp til at sende deres børn i skole. Endvidere undervises arbejderne i, hvordan de kan være med til at bevare miljøet.

Vores kaffe fra Brasilien Passeio 

Vores kaffe fra Brasilien er en specialty kaffe fra farmen Passeio. Den har en ren mundfølelse og smagsnoter af rosin og mælkechokolade samt en nøddet aroma. Vores kaffe fra farmen Passeio i Brasilien er kendetegnet ved den klassiske smagsprofil, der repræsenterer Minas Gerais regionen: en god krop med velafbalanceret syrlighed og frugtige noter. Det er en kaffe med en ren mundfølelse og med smagsnoter af rosin og mælkechokolade. Kaffesorten er Arabica, og den dyrkes 1200 moh. Forarbejdningsmetoden er pulped natural. Det er netop på grund af den høje kvalitet, deres fokus på social ansvarlighed og en fornuftig udvikling til gavn for ansatte såvel for miljøet, at vi har udvalgt denne specialty kaffe.

Det er bestemt en dejlig kaffe, man ikke går galt i byen med.

Læs mere om vores kaffe fra Passeio her