3 must-visit kaffebyer i Europa

Sommerferien er lige om hjørnet, og har du pakket kufferten og er klar på nye eventyr og kaffe-oplevelser, så vil vi anbefale dig at svinge ind forbi en af vores favorit kaffe-byer. De giver helt sikkert masser af stemning i de små hyggelige kafferisterier og en kaffeoplevelse ud over det sædvanlige – også selvom du ikke er den store kaffe-elsker kan det være et besøg værd.

Den kaffe-by, som er en af vores absolut favoritter denne sommer er helt klart Berlin.
Kaffekulturen har haft virkelig gode vilkår i Skandinavien igennem de sidste mange år, og det har været svært for flere andre europæiske byer at gøre kunsten efter. Berlin er en af de lækre storbyer, som i mange år har kæmpet for en bedre fødevarekultur generelt, og nu begynder de endelig at høste frugten af det hårde arbejde. Den trendy by med masser af historie inviterer på flere spændende kaffeoplevelser. Besøg f.eks. det lille risteri Five Elephant. Her rister de selv kaffen, som de også selv køber fra kaffefarmere og-producenter. De er meget eksperimenterende i deres ristetilgang for at få det bedste frem i den enkelte kaffe. Det er et mega hyggeligt sted, og så har de en fantastisk cheese-cake. 

En anden fantastisk kaffe-by er uimodståelige London. 
I århundreder har kaffe og te været grundpiller i Englands hovedstad og selvom nogle af de store kæder vinder indpas i gader og stræder, så er der flere og flere mindre specialkaffebarer, som i de senere år er skudt op til stor glæde for rigtige kaffe-elskere. Monmouth Coffee er bestemt et besøg værd. Det er et super hyggeligt sted, hvor kaffebønnerne står fremme i spande, og de rister al deres kaffe selv. Her handler alt om kaffen og om at få den bedste smagsoplevelse frem. 

En tredje spændende kaffe-by har til huse i Skåne, nærmere Helsingborg. 
Helsingborg er Skånes næststørste by og helt sikkert et besøg værd, hvis turen går nord på. Byen er fyldt med lækre restauranter, cafeer og specialbutikker, og det er også her, du finder det lille mikroristeri Koppi. Koppi er ejer af to personer, som går virkelig meget op i håndværket, og de importerer og rister selv deres kaffer. Koppi har meget fokus på kaffer fra Sydamerika, og så har de også en kvindelig rister. 

Ferie i Danmark
Går turen rundt i Danmark, findes der jo efterhånden også en masse små hyggelige lokale fødevareleverandører, som gerne åbner dørerne for fantastiske oplevelser. Smagen af Fyn er flere fynske lokale producenter, som er gået sammen og her finder du mange forskellige spændende ruter rundt på Fyn som f.eks. chokolade-ruten osv., der bestemt er værd at afprøve. Der afholdes også flere lokale fødevaremarkeder. Hos Holy Bean Coffee Roasters er du også altid velkommen til at slå et smut forbi. Vores mikroristeri ligger i de smukke omgivelser i Aarup og her går vi rigtig meget op i godt håndværk, smag og kvalitet, når det gælder vores kaffer. Du kan læse meget mere om os og vores kvindelige rister Sine her.